Mustafa Sarıgül'den bildiri açıklaması

Mustafa Sarıgül'den bildiri açıklaması
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "darbe" ve "muhtıra travmalarını tetikleyen" tartışmaları yanlış bulduklarını söyledi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, emekli amirallerin yayınladığı bildiri ve gözaltı süreci hakkında açıklama yaptı.

Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal açıdan zor günler geçirdiğini vurgulayan Sarıgül, korona virüs salgını nedeniyle toplumun her kesiminde sorunların yaşandığına dikkati çekti.

Tartışılamayacak konularla "gereksiz" emek ve zaman harcandığı için yapay gündem oluşturulduğunu ve gerçek sorunlardan uzaklaşıldığını savunan Sarıgül, hiçbir kurumun menfaatine olmayan "darbe" ve "muhtıra travmalarını tetikleyen" tartışmaları yanlış bulduklarını söyledi.

Bazı amirallerin yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmelerini aktaran Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak 1936 Montrö Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir. Montrö, Karadeniz'in huzuru ve teminatıdır. Amirallerin bildirisinin yayımlanma zamanı ve usulü son derece yanlıştır. Nitekim hukukta usul esastan önce gelir. Konu yargı sürecindedir. Türkiye Değişim Partisi olarak demokrasinin olmazsa olmazı bağımsız Türk yargısına inancımız tamdır." diye konuştu.

Türkiye'nin çözülmesi gereken önemli sorunlarının bulunduğunu kaydeden Sarıgül, "Lütfen bunları konuşalım, algılarla, imalarla uğraşmayalım. Tarımı, tarımsal planlamayı ve tarım teknolojisini, üretimi, gıda güvenliğini, hayvancılığı konuşalım." ifadesini kullandı.

Sarıgül, ayrıca korona virüs aşısında öğretmenlerle basın kartı olmayan yerel basın mensuplarına da öncelik verilmesini istedi. 

Kaynak: AA

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar