Mustafa Sandal - Defne Samyeli davasında karar 

Mustafa Sandal - Defne Samyeli davasında karar 
Şarkıcı Mustafa Sandal, kitabında Defne Samyeli'ye "hakaret" ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Savcılık, kitapta yer alan sözlerin hakaret suçu oluşturmadığı gerekçesiyle Sandal'ın beraatine karar verilmesini istedi

"İlişki" davasında karar çıktı

Şarkıcı Mustafa Sandal'ın yazdığı kitapta sunucu Defne Samyeli'ye "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcılık, beraat talebinde bulundu.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya sanık Mustafa Sandal katıldı, müşteki Defne Samyeli'yi ise avukatı temsil etti.
Duruşmada savunma yapan Sandal, kitapta Samyeli ile ilgili kısımların "iltifat" olduğunu belirterek, Sandal, "Arkadaştık. Yaşadığımız arkadaşlık ilişkiye doğru gidiyordu. O günkü düşünce yapım gereği kendisine görüşmemizin doğru olmayacağını aktarmıştım. Kendisi de sağlam bir şekilde durdu. Benim bu düşüncemden dolayı aramızda bir şey yaşanacaksa da yaşanmamış oldu. Ben bunu anlatmaya çalışmıştım. Ben aslında kitapta herhangi bir ilişki yaşanmadığını, ilişkinin başlamadığını vurguladım. Bu potansiyel var mıydı, evet olabilirdi tabii ki. Yaşım da genç o zaman. Sohbet, muhabbet buraya gelince, o da sağlam durdu, 'madem öyle sana iyi yolculuklar' dedi. Ben orada Defne Hanım'a iltifat ediyorum. Üzüntüsünü duyunca şaşırdım, o ifadeleri kitaptan derhal çıkarttırdım. Bu konu nasıl bir hakaret olarak algılandı, ona da şaşkınım. Zaten bir ilişki yaşanmadığını söyledim. O yüzden de suçlamayı kabul etmiyorum." diye konuştu.

"İLİŞKİMİZİ GİZLİ OLARAK..."

Söz alan müşteki Samyeli'nin avukatı Ömer Eldem ise sanığın savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Kitabın ilgili bölümünde, 'ilişkimizi gizli olarak ilerletebileceğimizi söyleyince Defne de bana hak verdi ve beni terk etti' şeklinde ifadeler geçmektedir. Böyle bir ifade kullanılması için öncelikle bir ilişki yaşanması gerekir. Bu nedenle savunmaya katılmıyoruz. Olmayan bir ilişkinin olmuş gibi yansıtılmasının, müvekkilimin saygınlık ve şerefine zarar verdiği ortadadır." diye konuştu.

- Savcılık mütalaasında beraat istendi

Müşteki Defne Samyeli'nin müdahilliğine karar veren mahkeme, duruşma savcısına esasa ilişkin görüşünü sordu. Mütalaada, "hakaret" suçunun oluşabilmesi için fiilin, kişinin belirtilen kişilik haklarını rencide edecek ve aşağılayacak nitelikte olması gerektiği, kitapta kullanılan ifadelerin nezaket sınırları içerisinde kalmasının, ifadeleri kullanan kişinin kendisini anlatabilme yeteneği ve gücüne bağlı olduğu, bu kapsamda sanığın müdahile yönelik dava konusu sözlerinin "hakaret" suçunu oluşturmadığı ve suçun yasal unsurlarının gerçekleşmediği vurgulandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Sandal'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Duruşma çıkışı açıklama

Duruşmadan sonra açıklama yapan Mustafa Sandal, "Böyle bir meseleyle adli makamımızı meşgul ediyor olmaktan dolayı şu an gerçekten çok üzgünüm. Mahkeme ne karar verecekse ona da saygı duyarız. Haftaya da zaten karar verecek, savcı da beraat istedi." dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar