Muş'ta Kuran kursunda şüpheli ölüm! 12 yaşındaki çocuk kemerle kapıya asılı halde bulundu

Muş'ta Kuran kursunda şüpheli ölüm! 12 yaşındaki çocuk kemerle kapıya asılı halde bulundu
Muş'ta bulunan bir Kuran kursunda 12 yaşındaki çocuk kemerle tuvalet kapısının koluna asılmış olarak bulundu. Ailesi duruma şüpheli baktıklarını belirtti.

3 Temmuz tarihinde yaşanan olayda, Muş Merkez Karşıyaka Kuran Kursu’nda 12 yaşındaki M.H.Y. adlı bir çocuk kemeriyle tuvalet kapısının koluna asılmış halde bulundu. Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun duran kalbi burada tekrar çalıştırıldıktan sonra Elazığ Medical Park Hastanesi’ne sevk edildi. Komada olan çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre; Diyarbakır’da yaşayan aile, haber alır almaz Muş’a gittiklerini belirterek “‘Çocuk tuvaletin kapısında kendisini kemeriyle boğmaya’ çalıştı dediler. Bilinci kapalı bir şekilde Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış. Orada duran kalbi çalıştırılmış daha sonra Elazığ Medical Park Hastanesi’ne sevk ettiler. Çocuğun boyu ile kapı kolu arasında çok fark var. Kapı kolu yüksekliği 1 metre bile değil. O kemerin payı da var. Otursanız bile yere değersiniz. Bu yüzden bu olay bize biraz şüpheli geliyor” ifadelerini kullandı.

OLAY DOKTORLARA ŞÜPHELİ GELDİ

Muş’taki yetkililerle görüştüklerini anlatan aile üyeleri “Psikolojik bir sorunu var mı diye sordum. ‘Bir sorunu yoktu, arkadaşlarıyla bir kavgası yoktu’ dediler. Adli bir olay olduğu için soruşturma aşamasında şüpheli bir durum var. Doktorlara sorduğumda ‘Bir çocuk suya atlarsa, balkondan atlarsa bir intihar şekli olur. Çünkü bu ani yapılan bir şey’ dediler. Ama çocuğun böyle bir şeyi tasarlaması şüpheli. Doktorlara da şüpheli geldi” diye konuştu.

"AÇIĞA KAVUŞTURULMALI"

“Bu çocuklara sahip çıkılması lazım” diyen aile üyeleri, “Çocuğumuzu kursa atıp sahip çıkmamamız bizim de eksiğimizdir. Böyle bir duruma geleceğini bilseydik zaten göndermezdik. Elazığ’da da ifade aldılar bizden. Kuran kursu yetkililerinini de ifadelerini almışlar. Şu an soruşturma devam ediyor. Ne olduğunun açığa çıkmasını istiyoruz. Herhangi bir ihmal varsa ya da bir suç varsa bu açığa çıksın, sorumlular yargılansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar