MÜSİAD eski başkanı Nail Olpak'ın dolar yorumu yeniden gündemde

MÜSİAD eski başkanı Nail Olpak'ın dolar yorumu yeniden gündemde
Doların 8 lirayı aşmasının ardından Nail Olpak'ın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (MÜSİAD) olduğu dönemde yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi. 

UĞUR CAN BİÇER - GÜNBOYU 

Dolar 26 Ekim 2020 tarihi itibariyle 8 lirayı aştı. 

MÜSİAD eski Genel Başkanı Nail Olpak'ın 2015 yılında verdiği bir röportaj ise yeniden gündeme geldi. 

Olpak Akşam gazetesine verdiği röportajda "Doların yüzde 50’lik bir değişimini, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da iyi sağlandığının bir göstergesi olarak görüyorum" demişti. 

Olpak'ın "Biz bugün 3 liralık değil, 8 liralık doları konuşuyor olabilirdik." ifadeleri doların 8 liraya çıkmasının yeniden gündeme geldi.  

TURKCELL'E ATANDI 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Nail Olpak, Turkcell'e atandı.

NAİL OLPAK KİMDİR? 

Nail Olpak, 1961 yılında Burdur‘da İbecik köyünde doğmuştur.

Babası Halil Olpak’dır.

İlkokul’u Muğla-Dalaman’da okudu. Ortaokul’u yatılı olarak Aydın-Nazilli’de bitirdikten sonra, Ardından Aydın Lisesi’nde yatılı okudu

1977 yılında mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra yüksek lisansını enerji alanında yaptı.

İş hayatına 1983 yılında Umar A.Ş.’de mühendis olarak atıldı. Ardından Beko Dikiş Makinaları üretiminde Fabrika Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

1989 yılında Cankurtaran Holding şirketlerinden Esem Elektrik Sayaçları A.Ş.’de Proje Müdürü olarak işe başladı. Aynı grupta 17 yıl görev yaptı.

Bu dönemde dünyanın sayılı firmalarından Siemens, Molveno, Ave, Adidas, Arena, Fila, Tefal, Rowenta, vb kuruluşlar ile ortaklık, lisanslı üretimler, yurtiçi ve dışında ticari faaliyetler yaparak çok iyi bir kariyer edindi.

2005 yılında kendi arzusu ile Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldı ve İki arkadaşıyla birlikte NORA Elektrik Malzemeleri şirketini kurdu. Halen NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş.’nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi olan Nail Olpak, Mimarlar Mühendisler Grubu, Huzur Hastanesi Vakfı ve Kandilli Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğiyi derecede İngilizce, orta derecede Arapça ve İtalyanca bilmektedir.

Nisan 2012 tarihinde yapılan MÜSİAD‘ın 21. Genel Kurulu’nun ardından yeni Genel Başkanı olarak Nail Olpak seçildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar