Müritlerine devlette kadrolaşmasını söyleyen tarikatçı cinsel istismardan tutuklandı

Müritlerine devlette kadrolaşmasını söyleyen tarikatçı cinsel istismardan tutuklandı
Müritlerine devlette kadrolaşmasını söyleyen Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

FETÖ’den boşalan devlet mekanizmasının kontrol noktalarına göz diktiklerini açıkça beyan eden Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah, Sakarya’daki dergâhlarında bir müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismar uyguladığı için tutuklandı.

Odatv’den Sami Menteş’in haberine göre; Nurullah’ın da yaşadığı dergâh binasına jandarma ihbar üzerine baskın düzenledi. Görgü tanıkları, yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının jandarmanın yanındaki bir kişiye saldırdığını ifade etti. Anlatılanlara göre; jandarma biber gazı kullandı ancak buna rağmen müritlerin saldırısı zorlukla durdurulabildi. Yaşanan kavganın ardından Fatih Nurullah gözaltına alındı.

BABANIN OMZUNDA KIRIK OLUŞTU

Odatv’nin yargı kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, müritlerin saldırdığı kişi cinsel istismara uğrayan kızın babası. Babanın omzunda kırık oluşurken, belinde ve kolunda da yaralar olduğu öğrenildi.

İSTİSMARI TÜM AYRINTILARIYLA ANLATTI

Nurullah gözaltına alındıktan sonra Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan kız çocuğunun ifadesine başvurdu. 12 yaşındaki Y.A. yaşadığı cinsel istismarı tüm detaylarıyla ifadesinde anlattı ve aynı dergâhta 10 yaşında bir kız çocuğunun daha Fatih Nurullah tarafından cinsel istismara uğradığını belirtti. İfadeyi takip eden uzmanlar, çocuğun ifadesinin güvenilir olduğunu belirtti.

ÇIKARILDIĞI MAHKEMEDE TUTUKLANDI

Perşembe akşamı gözaltına alınan Nurullah, pazartesi günü mahkemeye çıkarıldı. Çıkarıldığı mahkeme, Nurullah hakkında tutuklama kararı verildi. Edinilen bilgilere göre; dava dosyasında Y.A.’nın ifadesi haricinde Nurullah’ın istismara uğrayan kızın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine dair ses kaydının da olduğu bildirildi.

AİLEYE ÖLÜM TEHDİDİ

Odatv’nin haberine göre, Y.A.’nın ailesi kızın ifadesini değiştirmesi için ölüm tehdidi alıyor ve can güvenliklerinden endişeliler.

NURULLAH NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz ay, bir YouTube kanalında konuşan Fatih Nurullah müritlerine devletin kontrol mekanizmasında yer almaları gerektiği talimatını vererek “Biz devleti bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Daha sonra amir oluyorlar, başımızı ezmeye uğraşıyorlar. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar