Murat Yetkin'den bomba yazı! Hedefinde Kılıçdaroğlu olan Bahçeli'nin görmediği bir şey var

Murat Yetkin'den bomba yazı! Hedefinde Kılıçdaroğlu olan Bahçeli'nin görmediği bir şey var
Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şimdi de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başını istediğini" belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahammül sınırına değindi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Bülent Arınç’tan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şimdi de Kılıçdaroğlu’nun başını istediğini ifade ederek "MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Arınç’ı “ahmak” diyerek göndermesini istediği 24 Kasım konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “acilen” hapse attırmasını istedi. MHP yönetiminde İYİ Parti lideri Meral Akşener’i de yargı yoluyla Meclis dışına atma çabaları öteden beri biliniyor. Erdoğan hukuk, ekonomi ve siyaset reformlarından söz ederken, ortağı Bahçeli, muhalefet liderlerinin hapse girmesi, Selahattin Demirtaş gibi zaten içeride olanların da orada kalmasını çıkış yolu olarak görüyor. Ancak her talebi yerine geldikçe yenisini isteyen Bahçeli’nin görmek istemediği bir şey var" dedi. 

"Bahçeli’nin görmek istemediği şu" diyen Yetkin şöyle devam etti: 

"Erdoğan, Cumhurbaşkanı kalmak için her şeyi göze alabileceğini, aile içi rahatsızlığı göze alarak, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından göndererek gösterdi. Yetmedi, AK Parti’nin kuruluşunda Abdullah Gül ile birlikte üç temel direği olan Bülent Arınç’ı da gönderdi. Dahası arkasından teneke çaldırmadığı kaldı.
Albayrak ve Arınç’ı gözünü kırpmadan defterden silebilen Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır? Soru budur."

Bahçeli'nin, 24 Kasım konuşmasında “rota değişikliği” söylentilerinden duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade ettiğini belirten Yetkin şunları yazdı: 

"Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor. Ama dediğimiz gibi görmek istemediği, kendi siyasi hedefi için en yakınlarını silmekten çekinmeyen Erdoğan’ın tahammül sınırı dolarsa kendisinden de vaz geçebileceği."


 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar