Murat Ağırel: "İtiraf edeyim hepsini beklemiyordum"

Murat Ağırel: "İtiraf edeyim hepsini beklemiyordum"
Bugün tutukluluğumun 63. günü. Bu bazılarımıza çok kısa bir süre olarak gelebilir. Bana ise çok uzun... Sanki yıllar gibi geldi. Bunun sebebi haksız hukuksuz şekilde cezaevinde tutulmamız. Hak edeceğim bir suç işlesem hiç dert etmem, çıtım çıkmadan çekerim cezamı. Adaletin tecelli etmesini bekliyorum.

Savcıya ifade verdiğim ilk gündem, bugüne kadar geçen sürede kendime daima neden sorusunu sordum. Aldığım, vardığım tek sonuç tek cevap oldu. Uğruna her harfi için üç yıl, toplamda 18 yıl ceza istenilen kitabım “SARMAL” cevaptı.

Çok emek verdim kitabıma. Yüzlerce kitap, makale, akademik yayın, dergi gazete elimden geçti. Binlerce isim ortaya çıktı. Kitabım piyasaya çıktığında başıma gelecekleri az çok biliyordum. Çok kişiye söyledim. Çıktığım yayınlarda, yapılan röportajlarda da bu beklentimi belirttim. Tutuklanacağımı, linç edileceğimi, itibar suikastına uğrayacağını tahmin ediyordum. İtiraf etmem gerekirse hepsini aynı anda beklemiyordum.

Hem tutuklandım, hem de ilk günden itibaren hedef gösterildim, linç edildim, itibar suikastına uğradım. Halen devam ediyorlar. İftiralarının altında kalıyorlar ama utanma olmadığı, hukuk olmadığı için yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

Bu kişiler hakkında kitabımda yer alan bilgilerin ne kadar doğru olduğunu daha iyi anlıyorum. Kitabım ile ilgili bir düzeltmeyi yapmak da gerekiyor. Kitabımda yer alan binlerce isim ve bilgilerden birinde kasıt olmayan bir hata yapmışım.

Cezaevinde hatama neden olan kaynağa ulaşamıyorum. Ancak durumu bana bildiren ve anlatan Sayın Av. Taylan Gökmen’e teşekkür ederim. Bu hata son baskılarda düzeltilmesine rağmen bir özür borcum var. Hata şu; Kitabımda yer alan bir satırda Ağır Haddecilik AŞ’nin Mehmet Mustafa Açıkalın’a devredildiğini yazmıştım. Doğrusu Ağır Haddecilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Açıkalın’dır. Kitabımdaki Mehmet Mustafa Açıkalın ile bir ilgisi yoktur.

Bu isim benzerliğinden dolayı meydana gelen hata nedeniyle Mustafa Açıkalın’dan özür dilerim. Av. Taylan Gökmen’e de uyarı ve ikazından dolayı teşekkür ederim.

Murat Ağırel

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar