Murat Ağırel Çamlıca TV kulesindeki skandalı anlattı: Şirket Sayıştay'a fatura sunamamış!

Murat Ağırel Çamlıca TV kulesindeki skandalı anlattı: Şirket Sayıştay'a fatura sunamamış!
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel bugünkü yazısında, Çamlıca TV kulesi projesini yapan Sarıdağlar İnşaat'ın Sayıştay'ın istediği kanıtlayıcı belge olarak sunulması gereken fatura suretleri yerine, avansın harcanacağı malzeme alımlarına ilişkin sipariş avansı muhasebe kaydını sunduğunu söyledi.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, İstanbul'da yapılan Çamlıca TV kulesini, Hakkari Havalimanı, Trabzon Akyazı Stadı, Konya Stadı gibi projeleri gerçekleştiren Sarıdağlar İnşaat'ın yaptığını belirterek, "Toplamda kule yapımı için yapılan ihalelerin 310 milyon 849 bin TL tutarını bu firma almış. Ama faturalarda bir sorun çıkmış. Şirket Sayıştay'ın istediği kanıtlayıcı belge olarak sunulması gereken fatura suretleri yerine, avansın harcanacağı malzeme alımlarına ilişkin sipariş avansı muhasebe kaydını kanıt olarak sunmuş. Yani avansın da faturasını sunamamış." ifadelerini kullandı.

SİPARİŞ AVANSINA İLİŞKİN MUHASEBE KAYDI GÖNDERİLMİŞ

Sayıştay'ın Sarıdağlar İnşaat'tan istediği evrakların 60 gün sonunda teslim edilmediğine vurgu yapan Murat Ağırel, "Sayıştay yaptığı tespitte, "Yüklenici tarafından avansın sarf edildiği yerleri gösteren fatura suretlerinin İdareye sunulmadığı, yalnızca sipariş avansına ilişkin muhasebe kaydının hak ediş belgeleri arasına eklendiği görülmüştür" ifadelerini kullanmış" diye yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar