Müjdat Gezen ve Metin Akpınar davasında flaş gelişme! Erdoğan'ın avukatından istinaf başvurusu

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar davasında flaş gelişme! Erdoğan'ın avukatından istinaf başvurusu
Cumhurbaşkan'ına hakaret suçlamasıyla yargılanan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in beraat etmesinin ardından duruşma savcısı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı karara karşı istinaf başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasından beraat etmesinin ardından Erdoğan'ı avukatları ve duruşma savcısı harekete geçti. Duruşma savcısı ile Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, karara karşı istinaf başvurusunda bulundu.

Özel, ve duruşma savıcısı, beraat kararının yasaya ve usule aykırı olduğunu, Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunulmasından dolayı sanıklar hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini savundu. 

Deutsche Welle'nin haberine göre, duruşma savcısı Gökhan Bakaner "Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunulmasından dolayı sanıklar hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerekirken beraat kararı verilmesi usul ve yasaya aykırı olup istinafen kaldırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel de beraat kararına itiraz ederek İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu. Avukat Özel'in dilekçesinde mahkemece verilen kararın usul ve yasaya aykırı olup sanıkların suç işleme kastıyla gerçekleştirdikleri eylemleri nedeniyle iddianame kapsamında cezalandırılmaları gerektiği belirtildi. 

0a40f865f141df35a297346550bef7826c9133a1006c659cca324f34ff4f6c6f.jpg

"HUSUMET DUYUYORLAR"


Dilekçede "Her ne kadar yerel mahkeme söylemlerinin 'İfade özgürlüğü çerçevesinde kalan somut bir fiil isnadı veya sövme içermeyen eleştiriler' olarak değerlendirilmiş olsa da sanıkların etki alanı, tanınırlıkları, söylemlerindeki hukuka aykırı eylemlere yönelik teşvik edici ifadeleri bütün olarak ele alındığında isnat edilen suçların yasal unsurlarının oluştuğu anlaşılmaktadır" denildi. 

Dilekçede sanıkların "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a husumet duyduğu, söz konusu yayında Cumhurbaşkanının hedef tahtası haline getirilerek belli bir kitlenin husumetine maruz bırakıdığı" öne sürüldü.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, sanık Müjdat Gezen'in sarf ettiği sözler incelendiğinde Cumhurbaşkanı'na yönelik somut bir fiil isnadı olmadığı gibi, sövmek fiilinin de sanığın sözlerinde bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi. Gerekçeli kararda sanıkların üzerine atılı 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunun maddi unsurunun somut olayda gerçekleşmemesi nedeniyle sanık Müjdat Gezen 'in beraat ettiği ifade edildi.

muejdat-gezen.jpg

"FAŞİST KELİMESİ HAKARET DEĞİL"


Metin Akpınar'ın televizyon programında söylediği sözlerin incelendiği belirtilen gerekçeli kararda "Sanığın Cumhurbaşkanı'na yönelik somut bir fiil isnadı olmadığı gibi sövmek fiilinin de sanığın sözlerinde bulunmadığı, sanığın sözlerinde doğrudan Cumhurbaşkanı'nın isminin geçmediği ancak lider demek suretiyle Cumhurbaşkanını kast ettiği kabul edilse bile faşizm kelimesinin de ağır eleştiri olup hakaret suçuna sübut vermediği anlaşılmış, sanığın üzerine atılı Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun maddi unsurlarının somut olayda gerçekleşmemesi nedeniyle sanığın atılı suçtan CMK 223/2-a maddesi uyarınca beraatine karar verilmiştir" denildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar