Muharrem Sarıkaya: "Ali Babacan'ın amacı..."

Muharrem Sarıkaya: "Ali Babacan'ın amacı..."
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ali Babacan'ın ekibinden önemli bir isimle görüştüğünü ve yeni partide iki ilkenin ön planda tutulacağını söyledi. Sarıkaya ayrıca, yeni partinin Erdoğan'ı devirmek gibi bir amacının olmadığını ifade etti.

Deneyimli kalem Muharrem Sarıkaya bugünkü köşe yazısına Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti ile ilgili gelişmeleri taşıdı.

Babacan'ın ekibinden bir isimle görüştüğünü ifade eden Sarıkaya, yeni partinin herhangi bir partinin uzantısı olmayacağını ve "Erdoğan'ı yıkma hareketi" olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyulduğunu aktardı.

Yeni partide dürüstlük ve liyakatın ön planda tutulacağını söyleyen Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü yazısı şöyle:

"Parti kurma çalışmasını sürdüren Abdullah Gül desteğindeki Ali Babacan ve ekibi diğer parti çalışmasında bulunan Ahmet Davutoğlu kadar kendini görünür kılmıyor.

Belki bunda Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde vilayetlerde oluşturduğu, görevden düşürüldükten sonra da açıkta kalmış bir kenarda bekleyen teşkilat kadrosunun bulunmasının avantajı var.

Nereye gitse sonuçta kendisini karşılayan veya konuşması için kitle ve zemin hazırlayan önemli bir gücü elinde tutuyor.

Babacan için bunu söylemek şu aşamada çok da kolay gözükmüyor.

Çünkü var olan kadro yerine yeni bir ekip oluşturup, “kadro hareketi” olarak sahaya çıkmak istiyor.

BABACAN’IN 2 İLKESİ

Onun için de tek kaynaklı, örneğin ağırlığını AK Parti’den gelenlerin oluşturduğu isimler yerine, Turgut Özal’ın ANAP’ı kurma dönemindekine benzer bir süreci çalıştırmayı arzuluyor.

Aktarıldıklarına göre, şu an var olan çekirdek ekip, hem partileşme süreçlerine destek verecek hem de parti manifestosunun yazımına katkı sağlayacak yol arkadaşlarının oluşumunda iki ilkeye dikkat ediyor.

“Dürüstlük ve Liyakat…”

Yani yapabileceğini açık yüreklilikle söyleyebilen, yapamayacağı konusunda da umut vermeyen; olmazları da açıktan söylemesini bilenler…

Bir de kamuoyunun geçmişten gelen bilgi birikimi ile bir işi yapabileceği konusunda emin olduğu isimler.

Dolayısıyla hangi partiden geldiği veya hangi kökene dayandığından daha çok, kim hangi işi daha iyi yapar arayışına odaklı bir ekip oluşturma süreci yaşanıyor.

SİYASETTEKİ HEDEF

Muhalif hareket gibi görünmek yerine, çözüm üreten ve öneren siyasi yapılanmaya çalışılıyor.

Ekibin içinde yer alan etkin isim de sohbetimizde “Erdoğan’ı yıkma hareketi” gibi görünmekten rahatsızlık duyduklarını belirtip ekledi:

“Hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan dahil, hiçbir siyasi partinin liderini devirmek veya siyasal ömrünü uzatmak değil, ilkeler çevresinde hizmet odaklı bir araya gelmiş kadrolarla iktidar olmak düsturuyla hareket…”

Bunun için seçmen ile ilişkilerinin “kim daha iyi hizmet getirir” ilkesine dayanacağına vurgu yapılıyor.

ERKEN SEÇİM BEKLEMİYOR

Şu kadarını söylemeliyim ki ne Davutoğlu ne de Babacan ekibi kendilerini sandık dışında koyacak bugünden yarına bir seçim beklemiyor.

Seçime 6 ay kalana kadar Türkiye’nin yarısında örgütlenmesini tamamlamış olmanın yeteceğine işaret ederek, bunun için de zamanları olduğunu bildiriyor.

Dolayısıyla zaman yerine kadroya oynuyor…

Bu aşamada bir noktanın altı daha çiziliyor; bugün ilk fitilin ateşlenmesini sağlayan, Ali Babacan’ı parti kurmaya ikna eden Beşir Atalay başta olmak üzere birçok ismin kuruluştan sonra geri plana çekilip aktif politikanın içinde bulunmayacakları da belirtiliyor.

Bütün bunlar da en az 4 ay daha yeni parti kurulmasına ilişkin gelişmeleri konuşacağımız anlamına geliyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar