Muharrem İnce'den 'sembolik cumhurbaşkanı' yanıtı

Muharrem İnce'den  'sembolik cumhurbaşkanı' yanıtı
CHP eski milletvekili Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' kapsamında Kütahya'ya geldi. İnce gündemdeki parlamenter sistem ve sembolik cumhurbaşkanı konularına ilişkin olarak "Sayın Genel Başkan ile de basın üzerinden konuşmam" dedi.

CHP'li Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Kütahya'ya geldi. Esnafı ziyaret eden İnce, koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmasındaki 'sembolik cumhurbaşkanı' ve 'parlamenter sistem' söylemlerini de değerlendirdi.
DHA'da yer alan habere göre; İnce, “Dere görmeden paça sıvanmaz. Sayın Genel Başkan ile de basın üzerinden konuşmam, gerekirse yüz yüze konuşuruz" diye konuştu. 
Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olup olmayacağı sorusunu ise “Bilemiyorum. Siz fal bakıyorsunuz, ben fal bakmayı sevmem. Ben bilime, fiziğe inanıyorum. Seçim yoksa ortada aday da yoktur" diye cevapladı.
Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı olacak adayımız bir süre sonra sembolik olacak. Parlamenter sisteme geçeceğiz. Denetlenebilir olacağız. Sayıştay'ı evrensel kurallarla donatacağız. Hesap vermekten korkmayan bir iktidar olacağız." demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar