Muharrem İnce'den 'Saray' iddialarına yanıt

Muharrem İnce'den 'Saray' iddialarına yanıt
Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan bugünkü yazısındaki iddialarına yanıt veren Muharrem İnce, "Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmedim. O ismi Rahmi Turan açıklamalıdır" açıklamasında bulundu.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP'li bir ismin gizlice Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gittiğini iddia etmiş ve Erdoğan'ın "Senin CHP genel başkanı olman lazım" dediğini öne sürmüştü. Bu iddialar sonrası "Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce" dedikoduları dolaşmaya başladı. Bu iddialarla ilgili açıklama yapan İnce, "Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmedim. O ismi Rahmi Turan açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına telefonla bağlanan CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "CHP'den önemli bir isim Erdoğan'la Saray'da görüştü" şeklindeki iddiasına ilişkin, "Sayın Rahmi Turan ciddiye aldığım bir isimdir. O yazmışsa ciddiye alırım. Fakat bugün sabahtan beri toto oynanıyor. CHP'liler benim ismimi telafuz etmedi ama CHP'liler dışındakiler ismimi kullandı. Sayın Rahmi Turan herkesi zan altında bırakmaktadır. Bunu açıklamalıdır.

"OYUNU BOZMUŞTUR"

Yazılan doğru ise Rahmi Turan'a teşekkür etmemiz lazım. Türkiye'de bir oyunu bozmuştur, deşifre etmiştir. Ama şimdi ciddi bir sorun var ortada. Bu iddia doğruysa Cumhurbaşkanı ile ilgili bir sorun var ortada. Cumhurbaşkanı herkesle görüşür ama bir partinin genel başkanını belirlemek için kimseyle görüşemez." dedi.

İnce ayrıca CHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'linin bulunup disipline sevk etmesi gerektiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP'li bir ismin gizlice Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gittiğini iddia etmiş ve Erdoğan'ın "Senin CHP genel başkanı olman lazım" dediğini öne sürmüştü.

Turan'ın yazısındaki ilgili kısım şöyle; Saray'a yakın olan haber kaynağım: "Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber." dedi. "Bomba gibi müthiş haberler, doğru olsa bile, çoğu zaman tekzip edilir. Bu da yalanlanacak cinsten olmasın?" dedim. Haber kaynağım ısrar ederek: "Hayır, yüzde yüz doğru ve tekzip edilmesi mümkün değil!" dedi ve anlattı: "9 Kasım akşamı çok önemli bir siyasetçi sizin 'Saray' bizim 'Külliye' dediğimiz yerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıktı. CHP'li olduğu belirtilen o önemli kişi Külliye'ye kendi aracıyla değil, değişik plakalı başka bir araçla girdi. Kapıdaki görevliler talimat aldıkları için bilinmeyen plakalı aracın Külliye'ye girmesine izin verdiler. Önemli kişi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir süre sohbet ettikten sonra yine değişik plakalı başka bir araçla Külliye'yi terk etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar