Muharrem İnce'den Gül, Davutoğlu ve Babacan'a sert sözler

Muharrem İnce'den Gül, Davutoğlu ve Babacan'a sert sözler
CHP eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk'te yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül hakkında açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce: "17 yıl Türkiye'yi yönetmişler. Ali Babacan umut olacak öyle mi? Ekonomide senin sorumluluğun yok mu? Senin bunda payın yok mu? Sayın Abdullah Gül, 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yaptın kaç yasayı veto ettin. Sayın Davutoğlu 'anlatırım ha' dedin. Sen afedersin ama zabıta çavuşu muydun?" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, Habertürk'te Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Nagehan Alçı, Gürkan Hacır, Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ünyeni parti çalışmaları hakkındaki sorulara yanıt verdi. 

"SAYIN DAVUTOĞLU SEN ZABITA ÇAVUŞU MUYDUN?"

ALÇI: CHP'nin içinde o süreçte size haksızlık yapıldığına ben de katılıyorum. Sizin yeni parti kurup yola devam etmenizle ilgili yazı da yazmıştım. Bu fikre nasıl bakarsınız. Kurultaydan mevcut sonucu değiştirmeyen bir tablo çıktı diyelim.

İNCE: CHP benim için sıradan bir parti değil. İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verilerek kurulan parti değil. Savaş meydanlarında kurulmuş, Atatürk'ün emaneti. Kamyoncunun oğlu olarak bu parti beni aldı PM üyesi, Grup başkanvekilliği, parti sekreteri, 16 yıl milletvekilliği yaptı. Partiden ayrılamam. Ellerini ovuşturanlar varsa çok beklerler. Ben CHP'nin başarılı olmasını istiyorum. Atatürk'ün emanetini iktidar yapmak istiyorum. Türkiye'nin 1600 okulunda tuvalet yok. Yüzde 18 gerilemişiz. Kişi başına 2 bin dolar kaybetmişiz.

HACIR: MHP'nin içinde İYİ Parti çıktı. 2 parti yolda. Doğum sancısı yaşıyorlar. CHP'de böyle bir durum konuşulmuyor. İttifakın diğer partilerini ve HDP'nin de oylarını aldı. Yakın vadede CHP'yi iktidara koşan parti olarak görüyor musunuz?

İNCE: 17 yıl Türkiye'yi yönetmişler. Ali Babacan umut olacak öyle mi? Ekonomide senin sorumluluğun yok mu? Senin bunda payın yok mu? Sayın Abdullah Gül, 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yaptın kaç yasayı veto ettin. Sayın Davutoğlu 'anlatırım ha' dedin. Sen afedersin ama zabıta çavuşu muydun? Kanunsuz şeyler yaptırdılarsa niye yaptın? Suruç'ta, Ankara Garı'nda olaylar olurken sen ne iş yapıyordun? Bu ülkenin tarımını sen mi çökerttin Ali Babacan. Muharrem İnce'yi kenara atarak, davet etmeyerek değil, herkesi bütünleşerek bu işi CHP yapacaktır.

"SAYIN BAYKAL BENİ ODASINDAN KOVDU 2 SAAT SONRA GERİ ÇAĞIRDI"

İNCE: Yanlış bulduğum başka bir şey var. Öyle ya da böyle kurabilirler mi? Evet. Kurmalılar mı? Evet. Ama şunu da yanlış buluyorum. Erdoğan'ın çıkıp 'sonucuna katlanırsınız' demesini yanlış buluyorum.

YILMAN: Sayın Babacan ve Abdullah Gül kendileri istifa ettiler. Evvelki gün sayın Babacan röportaj verdi. Davutoğlu meselesinde iş ihraca kadar vardı. Sebep, basın ve kamuoyunda partiyi küçük düşüren açıklamalar yapmak, partiyi tartıştıracak ifadeler kullanmaka. Siz şu anda Davutoğlu'nun yaptığını yapıyorsunuz? O da partisinin politikalarını eleştirdi, isim vermeden bakanlara göndermeler yaptı. Siz de yöneticileri eleştiriyorsunuz. Orada ihraç sözkonusu, sekter bir tavır sergiledi AK Parti. Bunu demokrasi adına nasıl değerlendiriyorsunuz?

İNCE: CHP ile AK Parti yanyana getirilemez. Sayın Baykal'a karşı 30'lar hareketine imza attım, tekrar milletvekili yaphtı. Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı oldum, beni Cumhurbaşkanı adayı yaptı. AK Parti'de o kültür yok. Hiçbir dönemimde biat etmedim. Hep doğruları söyledim. Bir gün YÖK yasasıyla ilgili kapalı grup toplantısında itiraz ediyorum. Sayın Baykal, tabir yerindeyse beni fırçaladı. Odasına gittim, kovdu beni odasından. 2 saat sonra yeniden çağırdı, anlat dedi. Hak verdi. 'Ama beni kovuyorsunuz' dedim, sonra sırtımı sıvazladı 'Aile arasında olur böyle şeyler' dedi. Biz de böyle bir kültür var. Bize karşı çıkabilir, hemen onun kafasını koparmak, siyaseten bitirmek böyle bir şey olmaz. Onun için tek liste olmaz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar