Muharrem İnce'den Cumhur İttifakı'na katılacak mısınız sorusuna flaş yanıt

Muharrem İnce'den Cumhur İttifakı'na katılacak mısınız sorusuna flaş yanıt
Sivas'tan yola çıkarak Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce'nin A takımı belli oldu. Basın açıklaması yapan Muharrem İnce, çalışacağı isimleri açıkladı. İnce, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı sorusuna kritik bir yanıt verdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı Sollu programında Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin kurucuları arasında yer alan isimleri açıkladı.

Barış Yarkadaş edindiği kulis bilgileri şu ifadelerle paylaşmıştı:

"Muharrem İnce yarın(30 Ekim Cuma) İstanbul'da bir otelde arkadaşlarıyla birlikte saat 11:00'de bir basın toplantısı yapacak. Basın toplantısında Memleket Hareketi'nin Kurucular Kurulu'nu ilan edecek.

Bu Kurucular Kurulu'nun içerisinde 50 isim yer alacak. Edindiğim bilgiye göre sadece 47'si katılabilecek. 3 Kurucular Kurulu üyesinin ailesinde koronavirüs çıktığı için onlar toplantıya katılamayacak. 

Muharrem İnce yarın 50 kişinin ismini açıklayacak ama 47 kişi ile basının karşısına çıkacak.Saat 22:52 itibariyle edindiğim bilgiye göre Memleket Hareketi'nin kurucular kurulunda şu isimler yer alacak:Ekonomist Erkin Şahinöz. Bitcoini Türkiye'ye tanıtan kişidir. Ekonomist ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Bilin Neyaptı.Kamu Yönetimi Doçenti İpek Özkal.Avrupa'da turizm işletmeleri sahibi Hüseyin Baranel.

Sanayici ve aynı zamanda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgül'ün yeğeni Serkan Ufuk Akgün.Fenerbahçe Üniversitesi'nin eski Rektörü Ali Rıza Büyükuslu.Kurucular Kurulu'nun yaş ortalamasının 43 olduğu gençlerden ve kadınlardan oluştuğu söyleniyor." 

MUHARREM İNCE'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Muharrem İnce'nin A takımı belli oldu. Basın açıklaması yapan Muharrem İnce, çalışacağı isimleri açıkladı. İnce, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı sorusuna kritik bir yanıt verdi.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Madenlerde yaşam odaları, termik santrallerde filtre ve yenilenebilir enerjiye öncelik istiyoruz. Hayvanı can kabul eden bir düzenleme istiyoruz. Herkese eşit ve sağlık hizmeti istiyoruz. Yapacağız ve kazanacağız.

Sağlıkçılara şiddet uygulanmadığı ve uygulayanlara ceza verilen bir ülke istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini onurluca koruyarak mültecilerin ve göçmenlerin güle oynaya ülkelerine dönmelerini istiyoruz.

Bağımsız bir Merkez Bankası istiyoruz. Bir biriyle barışan, adil yönetilen bir ülke istiyoruz. Yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi bir ülke istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün üreten, marka oluşturan, tasarım yapan firmaların finansmanına, teknolojiye ve nitelikli iş gücüne ulaşmaları istiyoruz.

Tarladan sofraya kadar tüm üreticilerimizi amasız, fakatsız desteklemek istiyoruz. Kamusal kaynak dağıtımında adil ortam istiyoruz.

Kadınların toplumsal hayatına ve iş gücüne katılımında adil düzen istiyoruz. KOBİ’lere verilen kredilerde hakkaniyet istiyoruz.

Emeklilerin maaşlarını işsiz çocuklarıyla paylaşmadığı bir düzen istiyoruz.

Kindar değil, kardeşçe yaşayan bir düzen istiyoruz. Bütün öğrencilere ücretsiz laik ve bilimsel eğitim, bu eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz. İtaat eden değil, sorgulayan gençlik istiyoruz.

Atanamayan öğretmenleri öğrencileriyle buluşturmak istoruz. Bilişime ulaşımda yasakların kalktığı, ucuz ve hızlı internet istiyoruz. Yurt dışında yaşama hayalleri değil, Türkiye için güzel hayaller kuran genç nesil istiyoruz. Biz tam bağımsız Türkiye istiyoruz.

Arkadaşlar basketbolun kurallarıyla futbol oynanmaz burada bir anlaşalım 50+1’de bölme işlemi olmaz. Burada bölüyor diyenler birincisi matematik bilmiyorlar, ikincisi art niyetli. Biz mecbur muyuz her hafta skandallar yapan bir partide siyaset yapmaya?

"BÖLME İŞLEMİNİ BİR KALDIRALIM"

Atatürk diyemeyeceksin, Gazi Mustafa Kemal derim diyeceksin, en büyük örgütün başında bulunacaksın, seninle siyaset yapamam ben yollarımı ayırırım. Bölme işlemi diye bir şey yok. O, parlamenter sistemde olurdu. Bölme ne zaman olur? Gidersin Cumhur İttifakı’na ki gitmeyeceğime göre bölme işlemini bir kaldıralım.

"CHP HER HAFTA BİR SKANDAL YARATIYOR"

Parti her hafta bir olayla uğraşıyor. Bizim bir suçumuz yok. Bir hafta mafya lideri partiyi ziyaret ediyor, bir hafta Atatürk diyemiyor. Bekliyorum bu hafta ne çıkacak.

Parti kurmak çok kolay. Türkiye'de 92 tane parti var. Biz milleti dinliyoruz. Millet aç, açıkta. Millet kur derse kurarız elbet. 

Ya 4 işlemi kontrol edelim, ya da art niyetli olmayalım. Bizim cumhurbaşkanlığı adayları derdimiz yok. Benim ya da arkadaşlarımın böyle bir derdi yok. Memleket derdimiz var. Adaylığa çok var, bakarsınız başkası olur. Analar ne yiğitler doğuruyor, hiç belli olmaz o. Şimdiden cumhurbaşkanı adayı kimse olamaz, ben de olamam, başkası da olamaz.

Ona bakarız zamanı gelince. 2 sene önce dolar 8-10 lira olacak, memleket batıyor demiştim. O zaman beni yuhalayanlar, bugün ön görümü alkışlıyorlar. Daha üstü de belli değil. Bu memleket kötü yönetiliyor. Bu muhalefet de kötü yönetiliyor. Böyle bir ortamda ana muhalefet partisinin oyu yüzde 65’i geçmesi lazım.

Milletin sokaklarda seçim diye bağırması lazım. Ama parti her hafta başka bir işle uğraşıyor. Her hafta bir iç işiyle uğraşıyor, bizim bir suçumuz yok bunda. Bir hafta mafya lideri CHP’li belediyeyi ziyaret ediyor, bir hafta CHP’li bürokrat, CHP Genel Başkanı’na hakaret ediyor. Bir hafta Atatürk diyemiyor. Bekliyorum şimdi bu hafta ne çıkacak. Bizim bunlarla alakamız yok."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar