Muharrem İnce: "Kaybettiği yetkiyi bile bilmiyor"

Muharrem İnce: "Kaybettiği yetkiyi bile bilmiyor"
CHP’li Muharrem İnce, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Anayasa değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamaya “Kaybettiği yetkiyi bile bilmiyor” diyerek tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, bir röportajda kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap tartışma konusu oldu. Şentop’un verdiği cevaba CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce tepki gösterdi.

Röportajda “TBMM’nin yeni sistemdeki konumu da tartışma konusu oldu. Bütün icra gücünü tek elde toplayan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, parlamentoyu göstermelik hale getirdiği tartışılıyor. Hem sistemin mimarlarından biri hem de TBMM Başkanı olarak bu tartışmaya nasıl katılırsınız?” sorusuna Şentop, “Daha önce Meclis’in gücüyle ilgili ne vardı da şimdi yok, hangi gücünü kaybetti, yetkilerinden hangisini kaybetti?” şeklinde yanıt vermişti.

Şentop'un açıklamalarına CHP eski Yalova Milletvekili ve 2018'deki genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Twitter hesabından “Eskiden TBMM Başkanı Cumhurbaşkanı’na vekalet ediyor, devleti yönetiyordu. Kaybettiği yetkiyi bile bilmiyor!” sözleriyle tepki gösterdi. 

İşte o paylaşım:

ince-002.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar