Muğla sahillerini ücretli yapan MUÇEV'den açıklama: Plaj için değil WC için ücret alıyoruz

Muğla sahillerini  ücretli yapan MUÇEV'den açıklama: Plaj için değil WC için ücret alıyoruz
Muğla'da tüm sahil ve plajlarını elinde bulunduran ve girişin ücretli olduğu MUÇEV'in şikayet üzerine verdiği yanıt şaşkınlık yarattı. Vatandaşın CİMER' yaptığı şikayete "plaja girişin ücretsiz olduğu, alınan ücretin lavabo ücreti olduğu" yanıtı verildi.

Fethiye’de MUÇEV’e ait Belcekiz Plajı’na giden ve para ödeyen M.E. isimli yurttaş, şirketi CİMER’e şikâyet etti. MUÇEV yanıtında plaja girişin ücretsiz olduğunu, vatandaşlardan alınan ücretin lavabo için olduğunu iddia etti.

Yönetiminde Cumhurbaşkanlığı ile eski kamu bürokratları yer aldığı Muğla’ya Hizmet Vakfı’na bağlı MUÇEV gündemdeki yerini koruyor. Ülkenin en güzel sahillerini kuşatan şirket, plaja giriş için herhangi bir ücret almadıklarını, yurttaşlardan alınan ücretin lavabo ve duş temizliği için olduğunu öne sürdü.

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre, geçen sene Muğla’nın Fethiye ilçesinde M.E. isimli bir yurttaş, MUÇEV tarafından işletmesi Güneş Ay Deniz Turizm A.Ş.’ye verilen Belcekiz Plajı’na gitti ancak plaja girişte para ödemek zorunda kaldı. M.E., bunun üzerine 8 Temmuz 2019’da MUÇEV’i CİMER’e şikayet etti. M.E., CİMER’e yaptığı başvuruda Kıyı Kanunu’nu hatırlattı.

‘ŞEZLONGLARDAN DENİZE GİRİLEMİYOR’

M.E., CİMER’e yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:

“Kıyı Kanunu’nun 1. ve 2. maddesi ihlal edilerek, Fethiye-Ölüdeniz Kumburnu ve Ölüdeniz plajına girişleri engellemek için MUÇEV tarafından Belcekız Plajı ile aralarına tel örgüler yerleştirilmiştir. Tel örgüler çekilip halkın plaja geçişini engellemiş ve plaja girmek isteyenlerden öğrenci 3.5, tam 7 TL olmak üzere haksız kazanç elde edilmekte. Plajlarda ücretli olarak kullanıma sunulan şezlong ve şemsiyelerden dolayı denize girmek zorlaştırılmış ve bu ücretleri de ödemekten başka çare bırakılmamakta. Kıyı Kanunu gereğince bu işletmenin denetlenmesini ve giriş ücretlerinin kaldırılmasını arz ederim.

‘GİRİŞ İÇİN DEĞİL LAVABO VE DUŞ İÇİN ALIYORUZ’

M.E.’nin başvurusu üzerine MUÇEV’den Menteşe Kaymakamlığı’na gönderilen yanıtta, alınan ücretin lavabo ve duş temizliği için olduğu, plaja giriş için herhangi bir ücret alınmadığı iddia edildi. MUÇEV’in Kaymakamlığa gönderdiği yazıda şöyle denildi: “Söz konusu şikâyet başvurusu incelenmiş, adı geçen alanın Özel Çevre Koruma Alanı olduğu, alınan ücretin WC ve duşlar ile soyunma kabini kullanımına ilişkin hizmet bedeli olduğu, şezlong ve şemsiyelerin sık yerleştirilmemesi konusunda işletmecinin uyarıldığı hususunu arz ederim.”

ŞEZLONGLAR VE ŞEMSİYE DENİZE SIFIR

Ardından MUÇEV, plajın işletmecisi Güneş Ay Deniz Turizm A.Ş.’ye uyarı yazısı gönderdi. Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın ‘şirket müdürü’ olarak imzalayarak gönderdiği yazıda şemsiye ve şezlongların denize sıfır yerleştirildiği, lagün tarafında halkın güneşlenebileceği boş alan bırakılmadığının tespit edildiği bildirildi. Şirketin bunları düzeltilmemesi halinde sözleşmenin iptal edileceği aktarıldı.

MUÇEV NEDİR?

 MUÇEVMuğla Valiliği "Muğla'ya Hizmet Vakfı" ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ortak kuruluşu ve adının açılımı da "Muçev Tur. Tic. Ltd. Şti." olan bir şirket.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar