Muğla Milas yangınlara teslim: Belediye başkanı isyan etti

Muğla Milas yangınlara teslim: Belediye başkanı isyan etti
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabı üzerinden, yangınlara teslim olan Milas'ın son durumunu paylaştı.

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında, rüzgarın da ters esmesi nedeniyle sitelerin bulunduğu alana sıçradı. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milas'ın son durumunu paylaştı. Tokat, "Uyarılarımıza kulak asılmamasının sonucunu içimiz kan ağlayarak izliyoruz" dedi.

milas-ic-1.jpg
Tokat ayrıca bir diğer paylaşımında da, "Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi… #milasyanıyor" ifadelerini kullandı.

milas-ic-2.jpg

 

Milas yangınında alevler, Kemerköy Termik Santrali’nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı.

Yetkililer tedbir alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor.

Öte yandan, termik santralin patlama riskinin söz konusu olmadığını ifade eden santral yetkilileri, "Bu konudaki endişeler yersiz. Santral ile ilgili çevreye zarar verecek bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı. 

Yurrtaşların da testerelerle ağaçları kestiği ve hendek kazılmasına yardım ettiği öğrenildi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar