Müge Anlı kavgası bildiğiniz gibi değil

Müge Anlı kavgası bildiğiniz gibi değil
Aleyna Çakır'ın ölümünün şüphelisi olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ümitcan Uygun'un annesinin cesedi ormanlık alanda bulundu. Uygun ailesi ise Müge Anlı'yı suçladı. Gazeteci Barış Terkoğlu ise Müge Anlı olayıyla ilgili çarpıcı bir noktaya parmak bastı.

Müge Anlı olayını hiç böyle okumadınız. Ankara'da Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un annesi ormanlık alanda ölü olarak bulundu. 

Uygun ailesi ise yaptıkları açıklamalarda Müge Anlı'yı hedef aldı. 

TAVANA ASILI OLARAK BULUNMUŞTU

3 Haziran’da, Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki genç kız, tavana asılı olarak bulunmuştu. Erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un ölümden sorumlu olduğuna dair, önceden kendisinin verdiği ifade, adli tıp raporu, dayak videosu dahil sayısız delil vardı. Buna rağmen Uygun’a yapılan “konut dokunulmazlığı” suçlaması bir yana dokunan olmamıştı.

Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölü bulunması, meseleyi gazetelerin 3. sayfalarından 1. sayfalarına taşıdı.

Ölüm sonrası hedef Anlı  "Anne intihar etmeyi düşünüyor ama ağzından maskesini bile çıkarmıyor. Elinde poşetler var ve ensesinden bir kurşunla intihar ediyor. Öncelikle aileye başsağlığı diliyorum. ATV, ben ve ailem tehdit ediliyor. Bununla ilgili belgeler var. Hep bir tehdit var. Bunun ardından yine suçlu ben oldum onların gözünde. Ben gazeteciyim ben kimseyi tanımam. Ben annenin adını ve fotoğrafını vermedim. Ben gazeteciyim ve tarafsızım" dedi. 

Gazeteci Barış Terkoğlu Cumhuriyet'teki  "Müge Anlı kavgası bildiğiniz gibi değil" başlıklı yazısında çarpıcı noktalara değindi. 

Cumartesi günü Sabah gazetesini açtığını ifade eden Terkoğlu, "Sürmanşeti söyleydi: “Müge Anlı’yı yedirmeyiz”. Kuşkusuz “yeme” şüphesi, muhalefete atılmış bir taş değildi. Gazetenin “derin yapılanma” olarak sunduğu Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun’a verilmiş bir yanıttı. Zira baba-oğul, Müge Anlı’yı suçlamış, Anlı’nın programda anne Gülay Uygun’u hedef gösterdiğini söylemişlerdi" dedi. 

SOYLU İLE FOTOĞRAF

"Dahası… Oğul Ümitcan Uygun, “Bu ölümden de Müge Anlı ve yanında çalışıp da beni 24 saat arayanlar suçludur” derken, baba bir adım öteye geçmişti. “Ömrüm boyunca has ülkücüyüm” diyen Durak Uygun, “bir tane sana oy verdim, Sayın Süleyman Soylu, değerli bakanım benim eşim o kadar gururlu ki bir kelimeye kendisini vurdu” ifadelerini kullandı.

Peki, neden? Neden ülkücü olduğunu, Süleyman Soylu’yu desteklediğini söyleyen bir aile, Cumhurbaşkanı’nın damadının kontrolündeki bir kanalı, oradaki programcıyı hedef alıyor?" diye sordu. 

AKILLARDA TEK SORU

Her programın ardından izleyicilerin “bu resmen cinayet” diyerek ekranı kapattıklarını aktaran Terkoğlu akıllara olanın "Bu cinayetin faillerini kim koruyor?" sorusu olduğunu ifade etti. 

Müge Anlı'nın Aleyna Çakır’ın ölümünde bir tür organize grubu işaret ettikçe, Uygunlar’ın kafa karıştıran fotoğraflarının sosyal medyaya düşmeye başladığını ifade eden Terkoğlu, "Oğul Ümitcan’ın MHP binasında, baba Durak Uygun’un Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu ile yan yana fotoğrafları ailenin politik görüşünün altını çiziyordu" dedi. 

MÜGE ANLI FAY HATTININ ORTASINDA

Anlı'nın fay hattının tam ortasında olduğunu kaydeden Terkoğlu, Pazar günü Sabah gazetesini ellerine alanlar Adalet Bakanı’nın açıklamalarındaki bu ayrıntıyı okuyamadılar. Çünkü itinayla ayıklanmıştı. Ama gazetenin sürmanşetinde “Türkiye Müge Anlı’yı izledi” başlığını okudular. Öte yandan kafasını Sabah’tan kaldırıp hükümet medyasının diğer yayınlarına çevirenler, Anlı’nın ağır ifadelerle eleştirildiğini gördü" diye yazdı. 

"Belki programlarını izlemeye değer bulmuyorsunuz. Belki adını bile bilmiyorsunuz" diyen Terkoğlu şu ifadelerle sözlerini noktaladı:  

BELKİ DE MÜGE ANLI...

"Oysa Meclis’te İçişleri Bakanı’na “Devlet kayıpları bulamıyor, cinayetleri çözemiyor da Müge Anlı nasıl yapıyor” diye soru önergesi bile verildi. Hükümet medyasının, parti tabanının, iktidar içi kliklerin, ideolojik grupların yaşadığı çatlakların öyle veya böyle tam ortasında.

Belki de Müge Anlı sadece Müge Anlı değildir!" 

Yazının tamamı için tıklayınız


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar