Müge Anlı ile Tatlı Sert'te kayıp üç kız bakın nerede bulundu!

Müge Anlı ile Tatlı Sert'te kayıp üç kız bakın nerede bulundu!
ATV ekranlara gelen Müge Anlı'nın programında da aranmaya başlayan Isparta'da kaybolan 3 genç kız İzmir'de bulundu.

ATV ekranlarında hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında, Isparta'da geçen hafta kaybolan kızlar aranmaya başlandığı görülmüştü. Anlı, yayına katılan gözü yaşlı anneler, kızlarını bulmak için yardım istemiş programa bir çok yerden ihbarlar gelmişti.

Bütün bu arama çalışmalarından sonra dün akşam saatlerinde sevindirici haber geldi ve 3 genç kız İzmir'de bulundu. Bu gün Müge Anlı canlı yayında kızları bulan Fazlı Yavaş,kızları nasıl bulduğunu anlattı.

Isparta'da Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Tuana Yıldız ile okul arkadaşları Gülizar Soy ve Buse Aydoğan, 20 Şubat Perşembe günü öğleden sonra ortadan kayboldu. Aileler, kızlarına ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Daha sonra aileler Müge Anlı'nın programına başvurdu.

İŞTE WHATSAPP YAZIŞMALARI!

Kızların Isparta'dan Denizli'ye gittikleri tespit edilirken WhatsApp yazışmaları da ortaya çıkmıştı. Müge Anlı, evden kaçan üç liseli genç kızın WhatsApp üzerinden yaptıkları kaçma planına ilişkin mesajları canlı yayında okumuştu. Konuşmalarda kızların kendi aralarında 'Çok uzak oralar', 'İzmir yolu ne taraf oraya kadar gitmemiz lazım', 'Ben korkuyorum ama kararlıyım', 'Bari para biriktirelim', 'Dileniriz' gibi konuşmalar yaptıkları ortaya çıkmıştı.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Canlı yayında yapılan çağrıladan sonra 3 genç kızın, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Tuana Yıldız (16), Gülizar Soy (16) ve Buse Aydoğan'ın (16) en son Denizli'de görüldükleri ortaya çıkmıştı. 

Isparta'dan minibüsle Denizli'ye gelen 3 kızın, otostopla bir otomobile bindikleri, daha sonra İzmir yönüne gittikleri belirlenmiş, kızların içinde olduğu otomobilin bir akaryakıt istasyonuna girdiği anlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansımıştı.

Müge Anlı bütün bu gelişmelerden sonra ekran başındaki herkese çağrıda bulunmuştu. Canlı yayında Müge Anlı'nın çağrı sonrası, Müge Anlı'ya mesaj atan izleyici kızlar hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Denizli Sarayköy arasında petrol istasyonu var, orada çalışıyorum. 3 kızı dün saat 15.00-16.00 gibi bir aracın içinde gördüm. Aracı kullanan çocuğu da biliyorum. Çocuğun aracını durdurup, otostopla Sarayköy'e gitmişler. Kızlar İzmir'e gideceklerini söylemişler."

Bütün bu gelişmeler ve canlı yayına gelen ihbarlar sonrası, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 16 yaşındaki Gülizar Soy, Tuana Yıldız ve Buse Aydoğan'ın İzmir'de görüldüğü bilgisi geldi. Bu bilgiler üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, kız çocuklarının Konak Meydanı'nda görüldüğü ihbarı üzerine buraya hareket etti. Yunus ekipleri, 3 kız öğrenciyi tarihi Saat Kulesi yakınlarında buldu. Kız çocukları, ifadelerine başvurulmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderildi. Üzerlerinden kimlik çıkmayan üç kız, yakınları tarafından teşhis edildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğünce 20 Şubat'ta kaybolduktan sonra haber alınamayan lise öğrencileri Tuana Yıldız, Gülizar Soy ve Buse Aydoğan'ın bugün İzmir'de bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimizde 20/02/2020 tarihinden itibaren kayıp olarak aranan Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden 2005 Isparta doğumlu T.Y., 2004 Isparta doğumlu B.A. ve 2004 Sakarya doğumlu G.S. isimli çocuklar, Isparta Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Denizli, Aydın, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu İzmir'in Konak ilçesinde bulunmuş olup, yapılacak olan işlemlerden sonra ailelerine teslim edilecektir" denildi.

Bu gün canlı yayında ise genç kızlarla ilgili Müge Anlı şu açıklamaları yaptı;"Dün İzmir'de dikkatli bir izleyicimiz sayesinde kızlarımız bulundu.İzmir Emniyet Müdürlüğüne başta olmak üzere tüm polis teşkilatına teşekkür ediyorum." dedi.

Kızları bulan Fazıl Yavaş ise canlı yayına katıldı ve kızları nasıl bulduğunu anlattı. Fazıl bey; "Sabah programı izledim. Sonra evden çıkarken hanıma 'Ben bu gün bu kızları bulurum' dedim o şekilde çıktım. Hanımda bul gel o zaman dedi. İçimede de doğmuş. Buca'ya gitmiştim. Buca'dan belediye otobüsüne bindim. En arkaya oturdum. İlk duraklardan olduğu için boştu otobüs.

Benden 5-6 durak sonrası kızlar bindi otobüse. Geldiler bana doğru bakan koltuklara oturdular tam karşıma oturdular yani. Telefondan onlara belli etmeden kesinleştirmek için programın videosunu izledim.Onlar olduğunu kesinleştirdim. 

Daha sonra Konak'ta iner inmez sizi aradım. Sizin arkadaşlar polisi aramamı söyledi. Polisi aradım.Polisi aradıktan sonra yunus ekibinden arkadaşlar beni aradılar. Otobüsten indikten 6-7 dakika sonra yakalanmışlardı" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar