Müge Anlı: “Atatürk biz kadınlara hak veriyor…”

Müge Anlı: “Atatürk biz kadınlara hak veriyor…”
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 12 yıllık eşine karaciğerini veren ve sonrasında eşi tarafından aldatılan Melike Özmen canlı yayına katıldı. Programda Atatürk’ü anan Müge Anlı, “Atatürk biz kadınlara hak veriyor siz o hakkı kullanmıyorsunuz” dedi.

Atv ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında dün izleyenleri şok eden anlar yaşanmıştı. 12 yıllık eşine karaciğerini veren ve sonrasında eşi tarafından aldatılan Melike Özmen sesini Müge Anlı'da duyurmuştu. Programın bugün yayınlanan bölümüne Anlı'nın Atatürk'le ilgili sözleri damga vurdu.

Programın bugün yayınlanan bölümünde gergin anlar yaşanırken Müge Anlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği hakları hatırlatarak canlı yayında adeta isyan etti.

Anlı’nın ifadeleri şu şekilde:

"Burada, Allah nurlar içinde yatırsın, Atatürk biz kadınlara hak veriyor, siz o hakkı kullanmıyorsunuz ya. Çıldıracağım yani. Hakkın var hakkını kullanmıyorsun. Nikahını kıyacaksın. Çocuk üzerinde erkeklerle aynı hakka sahibiz. Hatta anne olarak velayet vesairede daha üstün haklara sahibiz. Bunu veren Atatürk.

İran’da kadınlar hapislere cezaevlerine giriyorlar yıllarca şu haklara sahip olabilmek için. Allah nurlar içinde yatırsın adam bu hakları vermiş. Bizimkiler hâlâ daha 20 yaşında “bana ne ne zaman evlenirsek evlenelim…”

Anlı'nın açıklamalarına çok sayıda sosyal medya kullanıcısından destek mesajları geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar