MTV ödemeleri son tarih için geri sayım başladı! MTV ilk taksit ödemeleri için son gün ne zaman?

MTV ödemeleri son tarih için geri sayım başladı! MTV ilk taksit ödemeleri için son gün ne zaman?
Araç sahiplerinin gündeminde 2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit ödemeleri var. Motorlu taşıta sahip olanlar her yıl senede 2 defa sahip oldukları araç için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödüyor. 2022 MTV vergi oranları değişti, yeni MTV oranları Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi.

2022 yılında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi oranları geçtiğimiz günlerde netleşti. Yeni senede sahip olduğu motorlu taşıtlar için vergi ödeyecek vatandaşlar MTV ilk taksit ödemelerinin ne zaman biteceğini, son ödeme tarihinin ne olduğunu merak etti. Yeniden değerleme oranının belirlenmesinin ardından MTV 2022 oranlarının yüzde 25 artış göstereceği biliniyor. MTV ödemeleri senede iki defa 6 ay arayla yapılıyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Pazartesi günü sona eriyor. Yeni yılda yapılan düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmıştı.

İKİNCİ TAKSİT TEMMUZ AYINDA...

Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksidi Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyor.  Gelir İdaresi Başkanlığı’nca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere değişikliğe gidilmişti.

Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsiline de devam ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar