MSB duyurdu: Pençe Yıldırım harekatında 2 asker şehit oldu

MSB duyurdu: Pençe Yıldırım harekatında 2 asker şehit oldu
Pençe Yıldırım harekatında son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Yıldırım harekatında 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile terör temizliği hız kesmeden devam ederken acı bir haber geldi. 

Harekat kapsamında tanksavar ateşinde yaralanan uzman çavuş Mehmet Kırmızı ile helikopter inişi sırasında düşme sonucu yaralanan piyade er Müslüm Toprak şehit oldu.  

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak’ın kuzeyinde icra edilen PENÇE YILDIRIM Harekâtı kapsamında 28 Nisan 2021 tarihinde güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur. PENÇE YILDIRIM Harekâtı kapsamında icra edilen ikmal faaliyeti sırasında, 30 Nisan 2021 tarihinde helikopterden iniş esnasında bir kahraman silah arkadaşımız düşme sonucu yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur." denildi.

msbic.jpg

ADANA 

PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanarak 2 gün sonra şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı'nın acı haberi, ailesin yaşadığı Adana'ya ulaştı.

Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda, 28 Nisan günü güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırı sonucu yaralanan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı, bugün tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Şehidin acı haberi, Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Şanözbilen Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı.

Şehidin evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

4 AY ÖNCE NİŞANLANDI

Anne Aliye Kırmızı, çocukları Yasemin ve Fehmi ile birlikte şehit oğlunun cenazesini karşılamak için Adana Havalimanı'na gitti. 4 ay önce nişanlandığı belirtilen Mehmet Kırmızı’nın babası Zeynel ile ağabeyi Sedat Kırmızı'nın ise Ankara’da oldukları belirtildi.

YARIN DEFNEDİLECEK

Adana Valiliği, şehit Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı’nın cenazesinin, yarın öğlende Ceyhan ilçesinde Asri Mezarlığı şehitliğinde toprağa verileceğini açıkladı.

GÖLCÜK 

Pençe-Yıldırım Harekatı’nda görev yapan İstanbul'da ikamet eden sözleşmeli Er Müslüm Toprak'ın(25) şehit haberi Gölcük'te yankılandı.

Anne Latife Toprak gözyaşlarına boğuldu

İstanbul’da ikamet eden sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın acı haberi Gölcük Piyalepaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde ikamet eden ağabeyi Remzi Toprak’ın evinde misafir olarak kalan annesine verildi. Acı haber üzerine annesi Latife Toprak, ağabeyi Remzi Toprak ve yakınları gözyaşlarını boğuldu. Sözleşmeli Er Müslüm Toprak’ın ağabeyinin Gölcük Piyalepaşa Mahallesinde bulunan ağabeyinin evine Türk Bayrağı asılırken ailesi ise İstanbul’a hareket etti. Sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın cenazesinin İstanbul Ataşehir’de toprağa verileceği öğrenildi.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar