Moderna aşısından 12-17 yaşa onay!

Moderna aşısından 12-17 yaşa onay!
Japonya Sağlık Bakanlığı’nın uzman kurulu, Moderna Covid-19 aşısının 12-17 yaş arasındaki kişilerde kullanımını onayladı.

Moderna aşısından o yaş aralığına onay!

Japonya Sağlık Bakanlığı’nın uzman kurulu ABD’li ilaç şirketi Moderna tarafından Covid-19'a karşı üretilen aşının 12-17 yaş arasında kullanımına onay verdi. Hükümetin, ülke çapındaki aşılama programının bir parçası olarak Moderna aşısının söz konusu yaş grubuna ücretsiz olarak sağlanmasına dair kararın ise önümüzdeki günlerde vereceği bildirildi. Son gelişme ile birlikte Moderna aşısı, Pfizer-BioNTech üretimi aşının ardından Japonya’da 12 yaş ve üzeri için kullanım onayı olan 2. aşı oldu.

18 YAŞ ÜSTÜNE ONAY

Japonya, Moderna Covid-19 aşısının 18 yaş ve üstü kişilerde acil durumlarda kullanımına geçtiğimiz Mayıs ayında onay vermiş, Moderna aşıları Tokyo ve Osaka’da Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından kurulan kitlesel aşılama merkezlerinde ve yerel yönetimler, şirketler ile üniversiteler tarafından yürütülen aşılama programlarında kullanılmıştı. Şimdiye dek yaklaşık 27.5 milyon kişinin tamamen aşılandığı Japonya'da Covid-19 vakalarının toplam sayısı dün 844 bin 539’a ulaşmış, ölü sayısı da 15 bin 75 olmuştu.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar