Mobilya sektöründe 'KDV' memnuniyeti

Mobilya sektöründe 'KDV' memnuniyeti
Başbakan Yıldırım'ın mobilyada KDV indiriminin eylül ayı sonuna kadar uzatılmasına ilişkin açıklaması, sektör temsilcilerince memnuniyetle karşılandı.

Mobilya sektöründe 'KDV' memnuniyeti

Başbakan Binali Yıldırım'ın mobilyada KDV indiriminin eylül ayı sonuna kadar uzatılmasına ilişkin açıklaması, sektör temsilcilerince memnuniyetle karşılandı.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, mobilyada ay sonunda sona erecek vergi indiriminin eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını açıklamasının mobilya sektörünü memnun ettiğini söyledi.

"İç pazar cirosu yüzde 40'tan fazla arttı"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, "KDV oranının indirilmesi mobilya sektörünün 36 bin üreticisini ve yaklaşık 35 bin mağaza sahibini gerçekten fazlasıyla sevindirdi. Sektör, indirimin geçerli olduğu süre zarfında şu ana kadar yüzde 40'tan fazla iç pazar cirosunu artırarak, ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. Mobilya hem ihracat ve istihdam dostu, aynı zamanda yaklaşık 19 sektörü besliyor. Bunlar ağaç, orman, tekstil, kimya ve makine gibi Türkiye'nin önemli sektörlerinin müşterisi. Dolayısıyla mobilya sektörü aslında stratejik bir sektör." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar