Mısırlı gazeteciden 'Arıza' dizisinde Sedat Peker anlatıldı iddiası

Mısırlı gazeteciden 'Arıza' dizisinde Sedat Peker anlatıldı iddiası
Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur Show TV'de yayınlanan Arıza dizisi üzerinden Sedat Peker'e gönderme yapıldığını iddia etti.

Kendi halinde bir hayat süren ve mert bir adam olan taksici Ali Rıza (Tolga Sarıtaş) ile karanlık dünyanın güçlü patronlarından birinin kıymetli kızı Halide'nin anlatıldığı Arıza adlı dizide, Sedat Peker'e göndermeler yapıldığı iddia edildi.

Medyaradar'ın haberine göre; Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, dizideki karakterler ve Sedat Peker'in hayatı ve son videoları arasında bağ kurdu.

"VALLAHİ ŞOK OLDUM SİZ DE OLACAKSINIZ"

BAE istihbaratının algı operasyonuna zemin hazırlamak amacıyla yapım şirketi O3 Medya'yı devreye soktuğunu belirten Meşhur, bu şirket hakkında "Suudi medya devi MBC Group'un Türkiye'ye özel kanalı. 

Türkiye'deki Suud istihbaratının küçücük bir parçası. Suud'un Türkiye'deki istihbari faaliyetlerini görünce vallahi şok oldum. Siz de olacaksınız." ifadelerini kullandı.

MISIRLI GAZETECİDEN ÇARPICI İDDİALAR

Suud istihbaratının bu yapım şirketi üzerinden Sedat Peker operasyonu için düğmeye bastığını iddia eden gazeteci, Turgay Ciner'in sahibi olduğu Show TV'de yayınlanan dizi hakkında şu çarpıcı detayları aktardı:

"Dizinin kahramanı Peker'i temsil ediyor. Öldürülecek olan kişi Soylu'yu temsil ediyor. Dizi iki kişi arasında geçiyor.

Sedat Peker'i temsil eden kişi (Ali Rıza Altay), diğerinin ismi de 'Ersoylu" (Burak Ersoylu). İçişleri Bakanı'nın ismi de Soylu! Aynı isim ve Soylu'nun filmdeki temsilcisi vurularak öldürülüyor. Mafya babası temiz ve mağdur bir adam olarak gösteriliyor."

Dizide Sedat Peker'e pekçok gönderme ve atıf olduğunun da altını çizen Mısırlı Meşhur şunları kaydetti;

"Dizinin senaristi Sedat Peker'i diziye tam olarak aktarmakta çok hırslı. Sedat Peker Kafkas asıllı. Dizideki Peker (Ali Rıza Altay) de Kafkas asıllı."

ARIZA DİZİSİ FİNAL YAPTI

O3 Medya'nın yapımcılığını üstlendiği Arıza dizisinin ilk bölümü 13 Eylül 2020 tarihinde yayınlandı.

Yönetmeliğini Recai Karagöz’ün yaptığı, Yılmaz Şahin ve Çağla Kızılelma’nın senaryosunu kaleme aldığı dizi 11 Nisan 2021'de yayınlanan 30. bölümle final yaptı.

O3 Medya, Suudi sermayesinin arkasında olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en büyük medya grubu Middle East Broadcasting Center (MBC) ortaklığında 14 Mart 2014’te kurulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar