Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! Asgari ücrette 16 Aralık iddiası

Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! Asgari ücrette 16 Aralık iddiası
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 zammı için yaşanacak artışın bayram havası yaratacağını dile getirmişti. Yeni zammın bu yıl erken açıklanacağı bilgisi paylaşılmıştı. Dolayısıyla iddiaların gerçeklik payı olduğu düşünülüyor. Peki Asgari Ücret yarın açıklanır mı? 16 Aralık tarihinde Asgari Ücret açıklanacak mı? 2022 yılında Asgari Ücret 4 bin 70 mi olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı için geri sayım devam ederken ortaya atılan yeni bir iddia milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. Kulislere düşen bomba iddiaya göre Asgari Ücret zammı yarın açıklanabilir. Bilindiği üzere görüşmelerde sona gelinmişti. 1,2 ve 3. toplantı sona ermiş gözler 4. ve son toplantıya çevrilmişti. Asgari Ücret zammının kesinleşeceği toplantı beklenirken kulislerde dolanan iddia vatandaşlarda merak uyandırdı. 

MİLYONLARCA KİŞİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Asgari Ücret Toplantısı'nın 4. ve sonuncusu için bekleyiş sürüyor. Ancak ortaya atılan 16 Aralık iddiası gündemi meşgul ediyor. İddiaya göre Asgari Ücret zammı yarın açıklanabilir. Yaşanan yeni gelişmenin ardından iddianın detayları merak konusu oldu. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammının belirlenmesi için toplantılar yapılıyordu. İlk 3 toplantıda pazarlıklar yapıldı gözler 4. toplantıdaydı. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 16 ARALIK GÜNÜ AÇIKLANABİLİR!

2022 yılı asgari ücret tutarının 16 Aralık günü açıklanacağı iddia edildi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin hafta sonu "Rakam pazartesi günü ilan edilecek" demişti. Ancak Pazartesi bir açıklama yapılmamıştı. Bu süreç içerisinde de bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. 2022 yılında asgari ücretlin 4.070 TL olduğu iddiaları kulislere bomba gibi düştü.

İşçi tarafı Türk İş Sendikası ile Çalışma Bakanlığı'nın bu rakam üzerinde anlaştıkları fakat işveren tarafının 4.000 TL ve üzeri bir tutarın çok zor olacağını belirttiği ileri sürüldü.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 2022 TBMM bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücret konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Asgari Ücret konusunda Bakan Bilgin; ''İşçilerimizin beklentisini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz. Bu, Türkiye için, çalışanlarımız için, özellikle düşük gelirli asgari ücretle çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır. Bunu şimdiden müjdelemek isterim.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar