Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Sınavı geçenlere MEB'den her ay 460 TL ödeme

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Sınavı geçenlere MEB'den her ay 460 TL ödeme
İhtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına burs verilecek. Ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11.sınıf öğrencileri alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Sınavda başarılı olan öğrencilere her ay karşılıksız burs verilecek.

İOKBS olarak bilinen bu burstan yararlanmak isteyenler öncelikle başvuru tarihlerini takip etmeli. Başvuru sonrası sınavlardan geçenlere her ay PTT aracılığı ile para verilecek. 20221 yılında en az 360 TL ödeniyordu. 2022 yılında bu miktarın artacağı ve 460 TL olacağı öngörülüyor. İşte başvuru detayları...

Sınavı geçen öğrencilere MEB'den her ay 460 TL ödeme yapılacak. 5,6,7,8, 9,10 ve 11.sınıfta okuyan tüm öğrenciler başvuru yapabilir. 2022 yılında 460 TL olacağı öngörülüyor. Milyonlarca öğrenci şimdilerde yarıyıl tatilinin keyfini çıkartırken, bir yandan da her yıl MEB tarafından düzenlenen İOKBS sınavının bu yılki başvuru tarihi ile ilgili gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. 2022 İOKBS burs başvurularının başlamasına çok az bir süre kaldı. Peki İOKBS nedir? İOKBS bursu kimlere verilir? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı kısaca İOKSB maddi durumu olmayan öğrencilere yönelik yapılan bir sınavdır. Sınavına katılıp sonucunda da başarılı olan öğrencilere her ayın 25'ine kadar ödemeleri yapıyor.

2022 İOKBS SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı 4 Eylül'de düzenlenecek. Sınava katılan öğrencilere 100 sorudan oluşan test uygulanırken sınav süresi 120 dakika olarak belirlendi.

2021 yılında ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri burs olarak 60 TL ücret alıyordu. Burs ödemeleri her ay gerçekleştirilirken 2022 yılı itibariyle burs ücretleri zamlanacak. Yeni burs ücretleri Ocak ayı burslarının hesaplara yatırılması ile belli olacak. 2022 bursluluk ücretinin 460 TL olması
bekleniyor.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı başvuru tarihleri, yayınlanacak başvuru kılavuzu ile
belirleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, henüz başvuru tarihlerini duyurmadı.
Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmişti.

Normal şartlarda başvuru işlemleri e-Okul üzerinden veya okul yönetimleri
tarafından yapılıyordu. Ancak geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle başvuru
işlemleri e-Okul'dan gerçekleştirildi. Bu yılda benzer şekilde başvuruların eOkul VBS üzerinden alınması bekleniyor.

BURS ÖDEMELERİ PTT'DEN ALABİLİRSİNİZ

Bursluluk sınavı ücretleri, eskiden Vakıfbank üzerinden öğrenci hesaplarına yatırılırdı. Yapılan değişiklikle beraber burs ücretleri her ayın 20'si ile 25'i arasında PTT üzerinden alınabiliyor Bursluluk ücretinin yatırılıp yatırılmadığı e-Okul üzerinden görüntülenebilir. Burs almaya yeni hak kazanan adaylar en yakın PTT merkezine başvuruda bulunarak hesap kartı temin edebilirler.

NASIL BAŞARILI OLUNUR?

Bursluluk sınavında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara göre sorular hazırlanıyor. Sınavın başarı kriterleri her yıl sınava katılan öğrenci sayısına göre değişkenlik gösteriyor. 2021 yılında yapılan sınavda 79 ile 94 net arasında başarı sağlayan adaylara burs hakkı tanınmıştı. Bursluluk sınavında tüm derslerin kat sayıları eşit orana sahiptir.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar