Milyonlarca öğrenciye burs müjdesi! Bakın aylık ne kadar olacak?

Milyonlarca öğrenciye burs müjdesi! Bakın aylık ne kadar olacak?
Son dönemde yaşanan pahalılık, öğrencilerin giderlerini de artırdı. Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı bu haberdeydi. 2022 Ocak ayı itibariyle milyonlarca lisans, önlisans ve yüksek lisans öğrencisi zamlı burs imkanından faydalanabilecek. İşte merak edilen burs miktarı...

Milyonlarca öğrencinin alacağı burs ve kredilere zam yapıldı. 2022 Ocak ayı itibariyle milyonlarca lisans, önlisans ve yüksek lisans öğrencisi zamlı burs imkanından faydalanabilecek. 2022 yılı KYK burs ve kredi tutarları ne oldu? KYK Burs ve kredisine ne kadar zam yapıldı? 2022 Ocak ayından itibaren KYK burs ve kredileri lisans öğrencileri için 850 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1.700 TL, doktora öğrencileri için ise 2.550 TL olarak belirlendi. 

LİSANS, YÜKSEK LİSANS, DOKTORA...

Üniversite lisans öğrencileri aylık 650 TL'den 850 TL'ye yükseltilmiş yeni zamlı burs veya kredi ödemelerini 2022 Ocak ayından itibaren alacaklar. Aralık ayı ödemeleri ise 2021 yılı tarifesi üzerinden 650 TL olarak ödenecek. Diğer taraftan yüksek lisans öğrencileri Ocak ayından itibaren 1700 TL, doktora öğrencileri ise 2.550 TL burs/kredi imkanına kavuşmuş oldu.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU YAPILIYOR MU? 

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Burs ve Kredi başvuruları sona erdi. Başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve 1 milyonu aşkın öğrenci burs ve kredi başvurularının sonuçlanmasıyla ekonomik olarak rahatlık yaşamıştı. Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni-zamlı burs ve kredi tutarları da netlik kazanmış oldu.

KİMLER BURSLARDAN FAYDALANABİLİR? 

KYK burs ve kredi başvurularında, öğrencinin başarı sıralaması, ailevi, sosyal ve ekonomik durumu gibi pek çok kıstas dikkate alınarak değerlendirme yapılmakta ve ihtiyaç sahibi durumdakilere öncelik tanınarak burs ve kredi ayrımı yapılıyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar