Milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişme! Bayram ikramiyesi zammı Meclis'te!

Milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişme! Bayram ikramiyesi zammı Meclis'te!
Milyonlarca emekliyi sevindiren bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamada emekliler için bayramlarda verilen ikramiyeler için zam teklifi Meclis'e geldi. İşte ayrıntılar...

2018 yılından itibaren milyonlarca emekliye 2 dini bayram olan; Ramazan ve Kurban Bayramlarında biner lira olmak suretiyle ikramiye veriliyor. Doların kurunun artması, yüksek enflasyon sebebiyle asgari tutara büyük bir zam yapıldı. Emekli aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapıldı. Ancak zam emeklileri mutlu etmedi. Emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyelerinde.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin bayram ikramiyeleri için harekete geçti ve kanun teklifi hazırladı. CHP'nin TBMM'ye sunduğu yeni teklifte emeklilerin bayramda almış olduğu ikramiyenin ne kadar olması gerektiği ifade edildi. Hazırlanan yeni emekliye bayram ikramiyesi teklifi milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Gürer tarafınca hazırlanan kanun teklifinde, “Yaşanan zamlar karşısında aldıkları zam oranlarının kifayetsiz kalmış olduğu ve sürecin artık açlık ve muhtaçlık sürecine doğru ilerlediği dile getirilmesine karşın iktidar tarafınca bu sorunlara kulak tıkanmıştır” denildi. 

Teklifin gerekçesinde “Geçim sıkıntısı çeken emeklilerin yaşanan enflasyon artışı neticesinde aldıkları maaş zammı buharlaştı. Maaşlarına ek zam beklentileri olmasına karşın zam yapılmadı. Aldığı emekli maaşı doğrultusunda, alabildiği mamüller gün geçtikçe azalan ve ekonomik krizden en oldukca etkilenen emekli vatandaşlara, bayramlarda verilen bayram ikramiye ücretinin 4 bin 253 TL'ye çıkarılması, maaş zamlarında beklentileri karşılanmayan ve ek zam alamayan emekliler için ehemmiyet arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı. (nutuk.com.tr)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar