Milyonlarca asgari ücretliyi rahatlatacak karar! Maaşlara artık el konulamayacak

Milyonlarca asgari ücretliyi rahatlatacak karar! Maaşlara artık el konulamayacak
Asgari ücretli çalışanlar için bankalardan önemli karar geldi. Türkiye Katılım Bankaları Birliği aldığı yeni karar doğrultusunda artık asgari ücretli çalışanların ve asgari ücretin altında maaş alanların borçlarına haciz uygulanmayacağını duyurdu. Aynı zamanda sosyal yardımlarda haciz uygulanmayacak kapsamda olacak.

Aralık ayında açıklanan rakamlar ile birlikte 2022 yılı asgari ücret artık 4253 lira oldu. Asgari ücrete %50.50 zam yapıldı. Ayrıca asgari ücretli çalışanlardan gelir vergisi ve damga vergisi de kaldırıldı. Türkiye'de yaklaşık 8 Milyon Kişi asgari ücret alıyor. Asgari ücret ve altında geliri olanlar için Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından da önemli bir karar geldi. Artık asgari ücret ve altı geliri bulunanlara Haciz uygulanmayacak.

SOSYAL YARDIMLARA HACİZ YOK

Türkiye Katılım Bankaları Birliğine üye bankalar tarafından alınan yeni karara göre aylık geliri asgari ücreti adı altında olan borçlularının hesaplarına yatan ücret ve maaşa haciz uygulanmayacak. Ayrıca bu kişilerin hesaplarına yatan sosyal yardımlara da herhangi bir haciz uygulanması mümkün olmayacak. Bu kararı Şimdilik sadece Katılım Bankaları Birliği'ne üye olan bankalar için geçerli. Ancak diğer bankalara da örnek olması ve aynı işlemlerin diğer bankalar için de başlaması bekleniyor.

KATILIM BANKACILIĞI ÖNEM KAZANDI

Katılım bankacılığı, son yıllarda Türkiye'de ciddi anlamda önem kazandı. Alınan kararla ilgili Açıklama yapan TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş; “Güçlü bir devamlılık ancak ve ancak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarını gözeterek, paydaş ekonomisini odağımıza alarak mümkün olacaktır. Tek taraflı değil, kolektif bir kazancı ve refahı önemseyen, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerini yürüten ve bugüne kadar yaşanan tüm krizleri başarıyla atlatan katılım bankacılığı sektörünün giderek artan gücü de bu çalışma anlayışından ileri gelmektedir.” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar