Milyon dolarlık Bitcoin’i çöpe atan adam 12 ay boyunca çöpleri arayacak

Milyon dolarlık Bitcoin’i çöpe atan adam 12 ay boyunca çöpleri arayacak
Güney Galler’deki Newport şehrinde yaşayan IT çalışanı James Howells 2013 yılında yanlışlıkla çöpe attığı hard diski bir yıl boyunca çöp sahalarında aramayı planlıyor.

Güney Galler’deki Newport şehrinde yaşayan IT çalışanı James Howells 2013 yılında yanlışlıkla çöpe attığı hard diski bir yıl boyunca çöp sahalarında aramayı planlıyor. The Sun gazetesinin haberine göre Howells, 275 milyon sterlin (yaklaşık 378 milyon dolar) değerindeki hard diskini 200 metrekare bir alanda 400 ton çöpün arasında arama izni için yerel yönetime 55 milyon sterlinlik bir teklif yaptı.

2013 yılından bu yana servetinin peşinde olan Howells yeni planında yapay zekâ destekli teknolojilerden ve X-ray tarayıcılardan yararlanacak. Howells, diskten verileri kurtarmak için dünyanın en iyi veri kurtarma uzmanlarından bazılarıyla temasta olduğunu söyledi. Ayrıca, planın gerçekleşmesi için gereken mali desteğin, servetten önemli bir pay talep etmeyi planlayan bir hedge fonundan geldiğini iddia ediyor.

Howells birkaç defa belediyeden para karşılığında yardım talep etmiş; ancak diskin bulunması garanti olmadığı için olumlu cevap alamamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar