Milliyet yazarı Melih Aşık isyan etti! Aşı olduktan sonra antikor testi yaptırdı, neye uğradığını şaşırdı 

Milliyet yazarı Melih Aşık isyan etti! Aşı olduktan sonra antikor testi yaptırdı, neye uğradığını şaşırdı 
Milliyet yazarı Melih Aşık, korona aşısı olduktan sonra antikor testi yaptırdığını ve vücudunda çok az bir antikor oluştuğunu yazdı. 

Milliyet yazarı Melih Aşık bugünkü "Aşımız tutmadı" başlıklı yazısında korona virüs aşısı olduktan sonra yaşadıklarını yazdı. 

"Bendeniz Kovid aşısı oldum. İkinci aşıyı olduktan 28 gün sonra antikor testi yaptırdım. Çok çok az bir antikor oluşmuş. Neredeyse sıfıra yakın." diyen Aşık şunları yazdı: 

"Peki, genelde durum nedir? Aşılananlara örnekleme yöntemiyle antikor testi yapılarak aşının etkinliği ortaya çıkarılabilir. 

Koronadan ölenlerin kaçta kaçının iki aşı yaptırdığına bakarak da aşının etkinliği konusunda fikir edinilebilir. Aşının etkin olmadığının ortaya çıkmasından mı korkuluyor? 

Oysa aşının etkin olmadığının açıklanması hiç açıklanmamasından iyidir. Aşının etkin olmadığı bilinirse önlemler gevşemeyecektir.

***

Bir yılı aşkın süredir Türkiye’de sıkı korona önlemleri uygulanıyor. 

65 yaş üstü vatandaşlar yılın neredeyse yarısını ev hapsinde geçirdiler. Serbest çalışan vatandaşlar ve esnaf büyük zarar etti. 

Sonuç: Yeni vaka sayısı nüfusa oranlandığında dünya birincisiyiz. Yeni vaka sayısı Hindistan’da 169 bin, ikinci Türkiye’de 50 bin. 

BİLİM KURULU NE DİYOR BU İŞE 

Hindistan nüfusu (1.3 milyar) bizden 15 kat fazla. Demek ki önlemler işe yaramamış. Ya da yanlış önlem alınmış. Sıkıntılar boşa gitmiş. Dünya rekoruna ulaşmışız. 

Peki, bilim kurulu ne diyor bu işe? 

Bilim kurulu üyeleri “Biz bilimsel görüşü bildiriyoruz kararları siyasi irade alıyor” şeklinde bir savunma yapıyor.

Bilim adamının görevi orada biter mi? Bilime aykırı uygulamalara direnmeleri gerekmez mi?" 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar