Milli Takım'a sponsor olmasıyla tekrar tartışmalar başladı! Diyanet Bitcoin'i caiz görüyor mu

Milli Takım'a sponsor olmasıyla tekrar tartışmalar başladı! Diyanet Bitcoin'i caiz görüyor mu
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bitcoin gibi kripto paralara "caiz değil" derken, kripto para şirketi BTCTürk Milli Takımların ana sponsoru olmaya devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Bitcoin gibi kripto paralara “caiz değil” derken A Milli Futbol ve Basketbol takımlarının Bitcoin gibi sanal paraların alınıp satıldığı kripto para borsa firmalarını ana sponsoru olarak kabul etmesi kafaları karıştırdı.

Bitcoin ve diğer sanal paraların alınıp satıldığı borsalardan biri olan Bitci Teknoloji ile Türkiye Basketbol Federasyonu arasında sponsorluk anlaşması imzalandığı duyuruldu. Yapılan anlaşmayla ilgili TBF Başkan Hidayet Türkoğlu  "Basketbol, ülkemizde günden güne gelişen kültürü ve farkındalığıyla kitle iletişiminde de önemli bir güç haline gelmiştir. Bu güce inanan markaları ve sektörleri toplumla buluşturabilmek, onların Türk sporuna sunacağı pozitif katkıların önünü açmak fazlasıyla önemsediğimiz bir konudur. Değerli iş birliği de bu anlayışın bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.Bitcoin gibi kripto paraların alınıp satıldığı borsalar Milli Takımların ana sponsoru olmaya devam ediyor.

Bitci Teknoloji’den önce bir diğer Bitcoin ve kriptopara işlem platformu olan BTCTürk 2020 yılının Ağustos ayında Milli Takımlar ana sponsoru olduğunu açıklamıştı.

TÜRKİYE TANIMIYOR, DİYANET CAİZ DEĞİL DİYOR MİLLİ TAKIM REKLAM ALIYOR

Türkiye Cumhuriyeti'nin para olarak kabul etmediği Bitcoin için, Diyanet İşleri Başkanlığı da hiçbir merkeze bağlı olmadığı ve izi sürülemeyen bir para olduğu gerekçesiyle 'caiz değil' fetvası vermişti.

Türkiye'nin para olarak görmediği, Diyanet'in 'caiz değil' Bitcoin gibi sanal paraların alınıp satıldığı bu borsaların, milli takımlara ana sponsor olup tanıtımını yapması kafaları karıştırdı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar