Fırat Kalkanı Harekatı'nda iki asker şehit oldu

Fırat Kalkanı Harekatı'nda iki asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı Fırat Kalkanı Harekatı'nda iki askerin şehit düştüğünü duyurdu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda iki asker şehit oldu

MSB, acı haberi bu sabah saatlerinde verdi. Fırat Kalkanı Harekat Alanı''nda bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateşinin ardından Tnk. Söz. Er Mevlüt Yoğurtcu ve Tnk. Söz. Er Mert Otal''ın (24) şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgesinde açılan taciz ateşinin sonrasında yaralanarak hastaneye kaldırılan Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal''ın şehit olduğunu bildirdi. 

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi. 

AKAR''DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit  Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal için taziye mesajları yayımladı. 

Bakanlığın Twitter''daki hesabından "Kahraman silah arkadaşımız, 26 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah''tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" şeklinde paylaşım yapıldı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar