Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, “Yunanistan gerçeklikten uzak sahte gündemler oluşturmaya çalışmaktadır” dedi.

Akar'dan Yunanistan'a tepki

Akar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

YUNANİSTAN'IN DAVRANIŞI BEYHUDE

"Yunanistan suni bir tehdit algısı oluşturarak bir silahlanma sevdasına kapılmış bulunuyor ve bunu sürdürüyor. Yunan siyasiler kifayetsiz ve hayalci bir yaklaşımla zaten ekonomik sıkıntılar yaşayan Yunan halkının kaynaklarını boş yere tüketmekte, refah seviyesini daha da aşağıya çekmektedir. Yunanistan'ın bu yaklaşımının beyhude bir çaba olduğunu, bazı emekli diplomatları da ifade etmektedir son günlerde" diye devam etti.

"BUNLAR BOŞ HAYALLER"

“Yunanistan, karasularını 12 mile çıkarma hayalleriyle hava sahasını daha da genişletme peşindedir. Bunların boş hayaller olduğu görülmeli, bilinmelidir" diyen Akar, “KKTC’nin ruhsat verdiği ve kendi deniz yetki alanlarımızda bulunan bölgelerdeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” mesajı verdi.

ATATÜRK TEPKİSİ

Rum kesiminde Atatürk'ün anlatıldığı kitabın sayfasının yırtılması kararına da tepki gösteren bakan Akar, “Çarpık ve düşmanca zihniyetin yeni bir örneğidir. Şiddetle reddediyor, kınıyoruz” ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN'IN TERÖRİSTLERLE İLİŞKİSİ

Yunanistan'ın teröristlerle ilişkisi olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Yunanistan'ın yıllarca teröristlere eğitim verdiği onları barındırdığı , şimdi bunlara ilave olarak FETÖ'ye de ev sahipliği yaptı herkesin malumudur. NATO müttefiki ve komşumuz Yunanistan'a bu örgütlere hamilik yaparken terörizmin ve dini fanatikliğin yayılmasından  şikâyetçi olması gerçekten riyakarlıktır" sözlerini kaydetti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar