Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Atatürk çıkışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Atatürk çıkışı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atatürkçülük tartışmalarına ilişkin konuştu. Akar, "Atatürkçülüğü sorgulamak kimsenin haddi değildir." dedi.

Bakan Akar'dan Atatürk çıkışı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuştu. Akar, imam Mustafa Demirkan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okumasının ardından başlayan Atatürkçülük tartışmalarına ilişkin konuştu.

Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesinde kurulduğunu, şekillendiğini ve ona göre hareket ettiğini görmemek körlüktür. Bunun sorgulanması abestir. Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Atatürkçülük kimsenin tekelinde, kimsenin zimmetinde değildir.” açıklamasını yaptı. 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar