Milli Gazete Temel Karamollaoğlu'nun Asiltürk ile ilgili sorusuna yer vermedi

Milli Gazete Temel Karamollaoğlu'nun Asiltürk ile ilgili sorusuna yer vermedi
Erdoğan ile görüşmesiyle başlayan ve en son "Liderlik" çıkışında bulunana Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün tarafını seçen Milli Gazete, dün akşam Habertürk'te gazeteci Fatih Altaylı'nın sorduğu “Milli görüş lideri kim? Siz mi Oğuzhan Bey mi?” sorusunun cevabına sitelerinde yer vermedi.

GÜNBOYU-DETAY

Parti içindeki soğuk savaşta tarafını seçen Milli Gazete, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, Oğuzhan Asiltürk ile ilgili olan bölüme yer vermedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'te gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. “Milli görüş lideri kim? Siz mi Oğuzhan Bey mi?” sorusuna yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Parti içi meseleleri medya önünde tartışmayı isabetli görmüyorum. Her partinin içinde farklı görüşlere sahip insanlar olur. Politikalar oluşturulurken herkes aynı görüştedir demek mümkün değil" dedi. Karamollaoğlu'nun sözleri medyada geniş yer alırken, Milli Görüş'ün yayın organı olan Milli Gazete'de yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Karamollaoğlu, Asiltürk ile ilgili soruya devamında şöyle dedi:

"Bizim tüzüğümüz çok açık. Son kararı verecek olan genel idare kuruludur. Bundan önce farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını ben prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Ama haddinden fazla ısrar, yani bunsuz olmaz gibi bir yaklaşımı da isabetli bulmam. Bunu bütün arkadaşlarım da bilirler"

milli.jpg

NE OLMUŞTU?

SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Ocak ayında sürpriz bir buluşmayla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmüş, görüşmenin ardından partinin Cumhur İttifakı'na katılacağı tartışmaları başlamıştı. 

Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu ve yönetimini devirmek üzere, "büyük kongrenin toplanmasını" da içeren 53 maddelik bir açıklamayla harekete geçmişti. Asiltürk,  Millet İttifakı cephesinde bulunan SP'yi AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın yanında konumlandırma hedefine ilişkin mesajlar vermişti. Karamollaoğlu ise Asiltürk'ün açıklamalarına ilişkin olarak "parti içi meseleleri kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman girmediğini ve bundan sonra da girmeyeceğini" söylemiş, "Onun için o açıklamalar Oğuzhan Bey'i doğrudan doğruya bağlar. Kendisi ile de görüşeceğiz, bundan dolayı başka açıklamayı doğru bulmuyorum. Parti içi meseleleri kamuoyu ile paylaşmak ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil" açıklamasını yapmıştı.

Asiltürk, daha sonra parti içine yönelik kaleme aldığı yazıda, "Millî Görüş Toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca’mızdan sonra bana, teklif edildiğinde, bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: 'Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz', dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı 'evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz' dediler." ifadesini kullanmıştı.  

Karamollaoğlu ise, Asiltürk'ün çıkışının ardından, "Biz Oğuzhan Bey’le küs değiliz, kendisiyle konuşuyoruz da. İstişare Kurulu bazı vefatlardan dolayı sayısı azalmıştı. Allah nasip ederse toplantımız olacak. O zaman bu meseleler konuşulur. Daha da fazla bir şey söylemem. Siyasi partilerin başında genel başkan vardır. Danışma kurullarımız vardır. Ama partiyi genel başkan yönetir" açıklamasını yapmıştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar