Milli Eğitim'de skandal turnuva!

Milli Eğitim'de skandal turnuva!
MEB, 24 Kasım Öğretmen Günü için düzenlenen 'turnuva' adı altında öğrenci öğretmen beraber poligonda silahlı atış talimi yapıyor.

Osmaniye'ye bağlı Toprakkale'de yaşanan olay Kaymakam Gürsel Temurci'nin onayıyla 11-15 Kasım tarihlerinde, “Havalı Tabanca Atıcılık Kaymakamlık Öğretmenlik Kupası” turnuvası düzenlendi. Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Milli Eğitim turnuvayı, “İlçe Kaymakamlığımızın himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimizce düzenlenen, ‘Havalı Tabanca Atıcılık Öğretmenler Kupası'na tüm öğretmenlerimizin katılımını bekliyoruz” diye duyurdu.

ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN ATIŞTA

Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin de bulunduğu binada atış için poligon kuruldu. Turnuvaya, ilçede görevli 44 öğretmen yarışmacı olarak katıldı. Öğretmenler, silahı eline alıp, öğrencilerin gözü önünde hedefi 12'den vurma yarışına girdi. Yaşları, 11-14 aralığında öğrencilere de atış yaptırtılan turnuvada, bazı çocukların korkulu gözlerle ortamı izlediği görüldü.

VURAN ÖĞRETMENLERE ÖDÜL!

Turnuva sonunda; Dağıstan Ortaokulu'ndan öğretmen Mehmet Yılmaz 73 puanla birinci, aynı okuldan öğretmen Metin Kırıktaş 71 puanla ikinci ve Şehit İbrahim Etiz Anadolu Lisesi'nden öğretmen Ömer Tut ise 70 puanla üçüncü olup, kupa almaya hak kazandı. Toprakkale İlçe MEM turnuva sonucunu resmi sitesinden, fotoğraf paylaşarak ve teşekkür ederek kutladı.

MİLLİ EĞİTİMDEN TEŞEKKÜR

Milli Eğitim yarışma sonucunu, “Tüm katılımcıları tebrik ederiz. Katkılarından dolayı Toprakkale Kaymakamımız Gürsel Temurci, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Durmuş Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Burak Kısaoğlu, Mustafa Şeker, Ömer Gürsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kızıl, Müdür Yardımcısı Ali Bekirçavuşoğlu, Hakem Ahmet Nudai Oğraş ve emeği geçen herkese ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak teşekkür ederiz” diye duyurdu.

SPOR VE EĞİTİM KARIŞTI

Toprakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi eğitim kurumuna poligon kuran ilk kurumu oldu.  Öte yandan Türkiye Avcılık ve Atıcılık Fedarasyonu'nca öğrencilerin katıldığı turnuvalar da düzenleniyor. Ancak bu turnuvalar profesyonel poligonlarda ve ebeveyn izniyle yapılıyor. Havalı Silahlar Federasyon Kupası Turnuvası'nda 6 Ekim 2019'daki yarışmada 10'uncu olan Osmaniyeli öğrenciler ödül almış.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar