Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı... Elazığ'da okullar tatil edilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı... Elazığ'da okullar tatil edilecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk, okulların valiliğin raporuna göre ara verileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından okulların ara verilip verilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Selçuk, "Elazığ'da birkaç okulumuzda ciddiye alınacak hasarlar var ama yıkım şeklinde değil. Bu okulların, okul açıldığında eğitime hazır olup olmayacağı hakkında birkaç güne kadar netlik kazanacak. Bu konuyu yüzeysel değerlendirme değil de derinlemesine bir çalışmayla belirlemek istiyoruz. Son kararı Valilik kanalıyla belirledikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

VALİLİK RAPORU DOĞRULTUSUNDA KARAR VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası valilik raporu doğrultusunda eğitimde aranın konuşulacağını açıkladı.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ depreminin ardından ödemeler dün başladı. Bankalar gece 12'ye kadar açık. 3 Şubat'ta Elazığ'da açılacak okullar, 10 Şubat'ta açılacak." dedi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Hem yıkılan binalar, hem bizim yıktıklarımızla ilgili ödemeler başlayacak demiştik. Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat’ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, sayın milli eğitim bakanımızla da değerlendirdik, az sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, pötürge, kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar