Milletvekilleri yemek ücretinde uzlaşamadı!

Milletvekilleri yemek ücretinde uzlaşamadı!
Meclis lokantasındaki yemek fiyatları son olarak CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın şikayetiyle gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Meclis’teki yemek fiyatlarını yüksek bulduğunu söyleyip deniz levreği üzerinden örnek verdi. Tanal deniz levreğine 48 lira ödediğini, aynı balık için Kızılay’da 37 lira ödendiğini yazdı.

image.png

ÇORBANIN FİYATINA YÜZDE YÜZ ZAM YAPILMIŞTI

TBMM’de son olarak temmuz ayında artan girdiler gerekçe gösterilerek yemek fiyatlarına zam yapılmıştı. Çorbanın fiyatı 1 liradan 2 liraya çıkarılmıştı.

TIKLAYIN: Pahalılık, Meclis’i de vurdu… Meclis lokantasında fiyatlara zam kararı: Çorbanın fiyatı 2 TL’ye çıkacak

Mahmut Tanal fiyatlara dair şikayetinin ardından konuşmak istemedi. Tarafsız Haber Ajansı iki milletvekiline bu şikayeti paylaşıp paylaşmadıklarını sordu.

“ÇORBA UCUZ DİĞER YEMEKLER PAHALI SAYILMAZ”

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Yine çorba ucuz yine yemekler ortalama fiyatları itibarıyla çok pahalı sayılmaz” dedi. Katırcıoğlu, “İki tür lokanta var, biri normal sayılabilecek daha makul fiyatların olduğu bir lokanta. Bir de alakart lokanta var. Alakart olanda fiyatlar biraz farklı olabilir, normal lokantadaki fiyatları ben şimdi karşılaştıracak durumda değilim ama rahatsız edecek boyutlarda değil.” dedi.

Katırcıoğlu, enflasyonun Meclis lokantasının fiyatlarına yansımasının normal olduğunu söyledi. Mahmut Tanal’ın eleştirisine de katılmadığını ifade etti.

“BÜTÜN KAMU KURULUŞLARININ LOKANTALARI VAR, HEPSİ UCUZ SADECE BURASI GÖZE BATIYOR”

Mahmut Tanal’la aynı partide siyaset yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da fiyatları yüksek bulmuyor.

Kuşoğlu, “Meclis lokantasının ucuz olduğunu biliyorum, ucuz tabii ki. Ama bütün kamu kuruluşlarının lokantaları var, hepsi ucuz sadece burası göze batıyor ama burası aslında halkın lokantası, herkesin yemek yiyebildiği. En fazla halkın yemek yediği yer burası.” dedi.

Fiyatların diğer kamu kuruluşlarıyla mukayese edildiğinde pahalı olabileceğini söyleyen Kuşoğlu, “Mahmut Bey o yönden haklı olabilir. Diğer kamu kuruluşlarında çok daha düşük rakamlara yemek yeniyor ama dışarıya göre burası ucuz tabii. Şikayet edecek bir durumumuz yok.” dedi.

Kuşoğlu, enflasyonun Meclis’teki yemek fiyatlarını etkileyip etkilemediğine ilişkin, “Etkiledi, birkaç sene önceyle kıyaslayınca birkaç kat olduğunu görüyorum çok net etkilemiş” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar