Millet İttifakı'ndan ortak açılış! Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Millet İttifakı'ndan ortak açılış! Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışında konuştu. Akşener, "Hakkı teslim ederek rahmetli Kadir Topbaş arkadaşa teşekkür ederek yol yürünebiliyormuş. İnşallah Millet İttifakı daha da genişleyecek." dedi.

Akşener, "Seçime giderken karalamalarla karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

Devamında Akşener, "Hayırlısıyla teneşire yatırıldım. Halbuki rekabetin de 'ben daha iyi hizmet ederim' diye düşünmesi gerekiyor. Gelişmekte olan ülkelerin bile şapkasını önüne koyup düşündüğü bir problem yeşil. Elektrik üreteceğimiz, karbonu azaltacağımız bir önemi var bu tesisin. Bu adımlar devam edecek.

Dinimizin en önemli özelliği az tüketmektir. Dinimiz der ki 'çok yeme kalbin kararır' İstanbul'un eski Türk evlerine bakarsanız ki ben öyle bir evde oturuyorum yani lego gibi evler bunlar yeteri kadar. Çözüm için gayret gösterenlerin ortaya koyduğu cümle 'yeteri kadar' cümlesidir. 2000'li yılların başında bir makale okumuştum. '0 atıklı binalar yapabilir miyiz' diye bakılmış. Karıncaların hayatı incelenmiş ve tüketme sistemi üzerinde ısıtması yok soğutması yok. Ama kışın sıcak yazın soğuk bir bina yapmışlar.

Annelerimizden bize geçirilen şey "yeteri kadar". Yani bu cümle üzerinden icraatlar yapabiliriz. İstanbul'a ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler çalışırsanız İstanbul'a diğer şehirlere hizmet ederseniz işte böyle rekabet üzerinden birlikte devam ederiz ve 13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı'ndan seçeriz." açıklamalarında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HÜKÜMETİN YAPMADIĞINI YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Kılıçdaroğlu ise açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün biraz acı ama beton ormanına dönüşmüş bir İstanbul var. Şimdi yeşil alanlar yaratmaya çalışıyorsun elinden gelen çabayı gösteriyorsun bütün Türkiye buna tanık. Bu tesisle de doğa korunmuş oluyor. Sera gazı azaltılmış oluyor. Enerji hatlarına giden parayı azaltıyorsunuz. Belediyede burdan bir şeyler kazanıyor ve yeni istihdam yaratıyorsunuz.

Yollar, köprüler yapıyorlar yapılsın ama benim vergilerimle yapılsın torunlarımın hakkı olan parayla değil. Benim parasını ödediğim bir icraatın fiyatını ben neden bilmeyeyim. Şeffaf olmalı bu işler. Ülkeye yönetenlere bir 'kara kış' fonu kurun dedim. Bu elektrik, su faturalarını ödeyemeyen vatanlar için onları rahat ettirecek bir durum olurdu.

Belediyelerimiz hükümetin yapmadığını yaparak binlerce aileye nakdi yardım yaptılar, gıda, kömür, eğitim, ulaşım yardımı yaptılar. Elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödediler. İki dünya oluştu Türkiye'de Saray dünyası halk dünyası. Var olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Türkiye yeni Cumhurbaşkanını seçecek. En az 6 ay içinde ekonominin çarkları sağlıklı bir şekilde dönmeye başlayacak. Acı tabloyu Türkiye hak etmiyor."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar