Michael Jackson'ın mektupları yıllar sonra ortaya çıktı: "Dünyayı değiştireceğim"

Michael Jackson'ın mektupları yıllar sonra ortaya çıktı: "Dünyayı değiştireceğim"
Dünyaca ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın Beatles ve Elvis Presley hakkında yazdığı notlar ortaya çıktı

Michael Jackson'ın yıllar sonra ortaya çıkan notlarında The Beatles'ı ve Elvis Presley'i ırkçılıkla suçladığı belirtildi. Jackson, notlarda Presley için, "Elvis Kral değil" ifadelerini kullanıyor.

Michael Jackson'ın Beatles ve Elvis Presley hakkında yazdığı notlar ortaya çıktı. müzik endüstrisindeki ırkçılığı eleştirdiği el yazısıyla kaleme alınmış notlarda Jakson, The Beatles ve Elvis Presley'i hedef alıyor.

Jackson yıllar sonra ortaya çıkan notlarda Presley için, "Elvis Kral değil" ifadelerini kullanıyor.

NTV'de yer alan habere göre; Michael Jackson'ın ortaya çıkan notları 1987'de, övülen albümü Bad'i piyasaya sürdüğü yıl kaleme aldığı düşünülüyor.

Notlarında siyah şovmenlerden beyaz meslektaşları lehine uzak duran müzik kanalı MTV'yi ve Amerikan dergilerini kınayan Jackson, bazı beyaz sanatçıları da bu meseleye dikkat çekmeye çağırıyor.

Jackson, The Beatles hakkında, "Evet, bu adamlar iyiydi ama siyahlerden daha iyi şarkıcı ya da dansçı değildiler" sözlerini dile getiriyor.

Jackson Elvis Presley için, "Elvis Kral değil. Önyargılı değilim, artık ilk Siyah Kral'ın zamanı geldi" ifadelerini kullanıyor.

Jackson 1982 tarihli albümü Thriller'ı yazarken ise önyargıya son vermeyi hedeflediğini açıklamıştı.

Jackson, "Amacım önyargıları sona erdirecek kadar 'büyük' ve güçlü olmak, kahraman haline gelmek. 200 milyondan fazla albüm satarak bu küçük beyaz çocukların beni sevmesini sağlamak. Bana hayranlık duymalarını sağlamak. Dünyayı değiştireceğim" diye yazmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar