MHP'li vekili kapıdan geri çevirmişlerdi... AKP'li isme kıyak geçtiler!

MHP'li vekili kapıdan geri çevirmişlerdi... AKP'li isme kıyak geçtiler!
KKTC, AKP'li Metin Külünk ve akrabalarından oluşan dört kişilik gruba, "uçuş öncesi PCR Testi" kuralını ortadan kaldırarak, ülkeye giriş izni verdi. Türkiye'de ilk defa Günboyu'nun duyurduğu haberdeise MHP'li Mustafa Baki Ersoy'a uygulanan testin pozitif çıkması nedeniyle Türkiye'ye geri döndüğü ortaya çıkmıştı.

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk ve akrabalarından oluşan dört kişilik gruba, “uçuş öncesi PCR Testi” kuralını ortadan kaldırarak, yazılı talimat ve ayrıcalıkla ülkeye giriş izni verildi.

Kıbrıs'ta yayın yapan 'Yeni Düzen' gazetesinin haberine göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı onayı ile verilen giriş izni için bir de belge hazırlandı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür’ün ‘e imzasını’ taşıyan belgede, Metin Külünk ve beraberindeki Amire Zehre Gül, Şaziment Tuba Külünk ve Semra Külünk’ün “PCR testi tarihinden 3-5 gün önceden yaptırma kuralına bağlı olmadan ülkeye giriş izni” verildiği yazıldı.

5 Ağustos 2020 tarihli Sağlık Bakanlığı belgesi ile söz konusu izin için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Polis Genel Müdürlüğü’nün de “bilgilendirildiği” belirtildi.

“Çok ivedi” denilerek hazırlan izin karar belgesinin 5 Ağustos tarihinde yani uçuşun gerçekleşeceği günde hazırlanması da dikkati çekti.

Yeni Düzen gazetesinin paylaştığı 5 Ağustos tarihli Sağlık Bakanlığı belgesi şöyle:
belge-kulunk.jpg

MHP'Lİ VEKİL KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Türkiye'de ilk defa Günboyu'nun duyurduğu habere göre ‘PCR-Negatif’ test sonucu ile Kıbrıs'a giden MHP milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Ercan Havaalanı’nda alınan Sars-Co V2 virüs testi örneğinin  ‘pozitif’ sonuç vermesi üzerine karantinaya davet edilmişti. Ersoy, hastanede tedavi altına alındığı süreçte TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne başvurarak özel ambulans uçakla Türkiye’ye naklini talep ederek, geri dönmüştü. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar