MHP'li Erkan Akçay'dan ÖSO çıkışı

MHP'li Erkan Akçay'dan ÖSO çıkışı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, “Kuvâ-yi Milliye kavramıyla ilgili de bir polemik yapıldı. ÖSO Kuvâ-yi Milliye midir, değil midir; o bizim işimiz değil” ifadelerini kullandı.

Günboyu / Ali ÖZYİĞİT

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Meclis’te ÖSO tartışmalarına ilişkin partisi adına söz aldı. Akçay,“Kuvâ-yi Milliye kavramıyla ilgili de bir polemik yapıldı. ÖSO Kuvâ-yi Milliye midir, değil midir; o bizim işimiz değil, bizim de böyle bir tanımlamamız yok” dedi.

“KUVÂ-Yİ MİLLİYE MÜFREZELERİ OLUŞTURULMUŞ”

Meclis'teki konuşmasının devamında Akçay şunları söyledi: “Buradan hatırlatayım, Kuvâ-yi Milliye’nin 1921 yılında yani Türkiye emperyalist devletler tarafından işgal altındayken ve Adana, Antep, Maraş, Urfa Fransızlar tarafından işgal altındayken, ordumuz dağıtılmış, silahlarımız elimizden alınmışken Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Kuvâ-yi Milliye müfrezeleri oluşturulmuş. O müsait olmayan şartlar altında Fransızların karargâhı niteliğindeki Afrin’e askeri operasyon yapılmıştır. 1921’deki Ankara antlaşmasıyla sona erdirilen Fransız işgali 2018-2019’da da bölgede Suriye’nin kuzeyinde Amerika işgali sona erdirilmiştir. Ve onların uşağı PKK-PYD’nin tasallutu sona erdirilmiştir” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar