MHP'li Cemal Enginyurt'tan Bülent Arınç'a FETÖ tepkisi

MHP'li Cemal Enginyurt'tan Bülent Arınç'a FETÖ tepkisi
Damadıyla ilgili konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na sert bir yanıt veren Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'a bir tepki de MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi. Enginyurt, "En son kendi damadıyla ilgili savcıyı bile tehdit ediyorsa, ne belgesi sunacağız, kime ne belgesi vereceğiz?" dedi.

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili açıklamalarına iktidar tarafından 'elinde bilgi, belge olan savcılığa versin' yanıtı geldi. Değerlendirmeniz nedir?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.  

Enginyurt, kimin FETÖ'cü olduğunun belli olduğunu ifade ederek "Bunu söyleyenlere dikkat etmek lazım. Bu zamana kadar hakkında dava açılanları vatandaş mı ihbar etti? Devletin kurumları var, onlar biliyorlar. Gammazcılık, ihbarcılık mı yapalım? Kimin FETÖ'cü oluğu belli. Bunu biliyorlarsa, bu işi sulandırma adına 'elinde bilgi, belge olan varsa savcılığa versin' denilmesi hiç hoş değil." dedi.

"BU FETÖ'YÜ ÖVMEK DEĞİL Mİ?"

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'a da sert eleştiriler getiren Enginyurt, "Bülent Arınç sürekli KHK'lıları eleştiriyor. 'FETÖ'cülere yapılan zulümdür' diyor. En son kendi damadıyla ilgili savcıyı bile tehdit ediyorsa, ne belgesi sunacağız, kime ne belgesi vereceğiz? Adam zaten konuşuyor, söylüyor. Bu FETÖ'yü övmek, onu masum göstermek değil mi?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ’den beraat ettiği davayla ilgili konuştu. Kocaman, “Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyaydı. Karara itiraz ettik, bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı” ifadelerini kullandı.

Arınç, Kocaman’ın bu sözleri üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Arınç yaptığı açıklamada, “Sayın Başsavcı açıklamalarınız her haliyle yanlıştır. Hukuk kurallarına ve etik kurallara aykırıdır” diyen Arınç, “Siz bu açıklamalarınızla bizlere kötü bir yeni yıl kutlaması yaptınız” dedi.

Açıklamanın “haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini” söyleyen Arınç, Kocaman’ın kendi görüşlerini beyan edemeyeceğini savundu: “Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz” dedi.

İki buçuk yıl süren davanın usul ve yasaya uygun devam ettiğini ve halen kesinleşmemiş bir yargı kararı olduğunu kaydeden Arınç, açıklamaların yargılama sürecini etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar