İşçilere yeterli zammı teklif edemeyen MHP'li Alanya Belediyesi'nde grev hazırlığı

İşçilere yeterli zammı teklif edemeyen MHP'li Alanya Belediyesi'nde grev hazırlığı
İstanbul ve Ankara'da yapılan ulaşım zamlarını hedef alan MHP'nin, çalıştırdığı belediye işçilerine yeterli maaşı vermekte zorlandığı ortaya çıktı. Alanya Belediyesi'nin MHP'li yönetimi tarafından enflasyon rakamlarının altında verilen zam tepkilere neden olurken, işçilerin grev kararı aldığı öğrenildi.

MHP'Lİ BELEDİYEDEN KOMİK ZAM TEKLİFİ: İŞÇİLER GREV KARARI ALDI!

Alanya''da belediye işçilere verilen düşük zam tepkilere neden oldu. MHP’li Alanya Belediyesi''nin meclis toplantısında belediye işçilerine yüzde 22 oranında zam teklif edildi. Resmi enflasyon rakamlarının yüzde 70 seviyesinde olduğu Türkiye''de bu zammın yetersiz kaldığını söyleyen CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, "Belediye, hizmetlerinde köprü olan emekçilerin hakkını vermeli. Hakları verilmezse, arkadaşlarımız grev yapacak" dedi.

ANTALYA''NIN EN BÜYÜK BÜTÇESİNE SAHİP BELEDİYESİ

Cumhuriyet''ten Sena Tufan''ın haberine göre, konuyu değerlendiren CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Antalya bölgesindeki diğer işçilerin enflasyon oranında zam aldığını öne sürdü. Zavlak, “Antalya’nın en büyük ikinci bütçesine sahip Alanya Belediyesi bünyesinde görev yapan işçilere enflasyonun yarısından az zam yapmış olması kabul edilemez. Belediye, hizmetlerinde köprü olan emekçilerin hakkını vermeli. Hakları verilmezse, arkadaşlarımız grev yapacak. Belediyenin bu tutumu çalışanları greve sürüklüyor” dedi. 

Meclis’te Zavlak’a yanıt veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Belediye olarak İller Bankası’ndan bütçemizin sadece yüzde 27’sini alıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 79’unu alıyor. Bütçemizin elverdiği ölçüde çalışanlarımızın her zaman yanlarındayız, bu konuda da gerekeni yapıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar