MHP'de sıcak gelişme! Devlet Bahçeli Kocaeli'ye heyet gönderiyor

MHP'de sıcak gelişme! Devlet Bahçeli Kocaeli'ye heyet gönderiyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram öncesi görevden aldığı Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’ nün yerine il başkanlığına atayacak ismi belirlemek için bugün Kocaeli’ye üç kişilik heyet gönderdiği bildirildi.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Bayraktar, Volkan Dudu ve İbrahim Özbay teşkilatlarla görüşecek. Teşkilatın üzerinde uzlaşacağı ismi Bahçeli’ye sunacaklar. Yeni il başkanının hafta sonuna doğru atanması bekleniyor.

ÖzgürKocaeli'de yer alan habere göre; MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve yönetim kurulu üyeleri, Kurban Bayramı öncesi görevlerinden alınmıştı. Ünlü’nün görevden alındığı gün genel merkezden İzmit’e gelen üç kişi Ünlü’nün makam odasının anahtarlarını değiştirmiş, karar defterini almış ve il binasının dış kapısının da anahtarlarını değiştirip Ankara’ya gitmişlerdi. Ünlü’nün neden ve niçin görevden alındığı konusunda parti mahremiyeti açısından bir bilgi sızdırılmıyor. Ancak Kocaeli’deki teşkilatlar arasında ciddi iddialar dolaşıyor. Elbetteki görünen gerekçe Milletvekili Saffet Sancaklı ile aralarının hiç iyi olmadığı ve aralarının son zamanlarda açıldığı gerçeğiydi. Teşkilatta konuşulanlar bunun çok daha üzerinde olan iddialar. Buna rağmen şimdilik konuşulan tek gerekçe Sancaklı’nın bu operasyonu yaptığı yönünde.

ANKARA’DAN HEYET 

Elbetteki Aydın Ünlü’nün Kocaeli İl Başkanlığı'ndaki güçlü duruşunun ardından şimdi hangi ismin onun yerini dolduracağı merakla bekleniyor. Bu yönde de MHP Kocaeli ve MHP Genel Merkez ser verip sır vermiyor. Ancak yeni ismi belirlemek için Genel Merkez'den üç kişi bugün İzmit’e geldi. Genel Merkez tarafından Kocaeli için görevlendirilen Özgür Bayraktar, Volkan Dudu ve İbrahim Özbay büyük bir titizlik çerçevesinde parti yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla istişare ediyor. Kocaeli‘ye gelen üç isim yöneticilerle görüşüp durumu raporladıktan sonra Ankara'ya dönüp raporu Genel Başkan Bahçeli’ye sunacak.

YENİ BAŞKAN HAFTA SONU BELLİ OLACAK

Bugün ve yarın MHP ilçe başkanları, partinin kanaat önderleri ve yöneticilerle görüşecek olan Özgür Bayraktar, Volkan Dudu ve İbrahim Özbay görüşmelerde oluşturacakları raporu Bahçeli’ye sunacak. Bahçeli'nin Milletvekili Saffet Sancaklı’nın da görüşünü alarak yeni il başkanını cuma veya hafta sonu atayacağı konuşuluyor. Ancak gelen bilgiler arasında kamuoyunda isimleri geçenlerin Genel Merkez tarafından onay görmediği yönünde. Yeni il başkanının hem kent kamuoyunda, hem kent bürokrasisinde hem de teşkilat içerisinde saygın bir ismin olması ve liyakat sahibi olan birisinin olmasına özen gösteriliyor.

İLÇE BAŞKANLARI DA GÖREVDEN ALINABİLİR

MHP Genel Merkez Yönetimi'nin amacı Kocaeli’deki mevcut yapıyı tamamen değiştirmek yönünde. Yeni il başkanı atandıktan sonra görevde bulunan Karamürsel dışındaki diğer ilçe başkanlarının da görevden alınması bekleniyor. Yeni il başkanı da 12 ilçe başkanını kendisi belirleyecek. Ünlü’nün ekibinden hiç kimsenin bırakılmayacağı konuşuluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine Kocaeli’de Cumhur İttifakı ile birlikte yeni bir ruh ve heyecanla hazırlanmak istiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar