MHP tabanında şaşkınlık tepki beklerken tebrik geldi!

MHP tabanında şaşkınlık tepki beklerken tebrik geldi!
Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Kabul Yıl Dönümü ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilişinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi.

Diyarbakır'da "Biji Serok Erdoğan" sloganlarıyla karşılanan, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve kendisini "Cumhurbaşkanımıza gençler 'Serok Erdoğan' dedi. Bu cümle başkaları tarafından beğenilmiyor olabilir" ifadesiyle doğrudan hedef alan AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt'a tepki göstermesi beklenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den şaşırtan bir çıkış geldi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çınar ağacı ile gönderdiği tebrik mesajında, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve Zât-ı Devletleri'nin Cumhurbaşkanı seçilişinin üçüncü yıl dönümünü gönülden kutluyor, yeni bir çınar rüyasının tezahür etmesini temenni ediyorum. Selam ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.

 

yeni-proje-4-wv0v-001.jpg

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, 16 Nisan 2017 referandumuyla kabul edildi ve 9 Temmuz 2018'de uygulanmaya başlandı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanının yetkileri artırılarak yürütme organının başı oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nde seçmenlerin yüzde 50+1 oyu usulüyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı, Erdoğan oldu.

e6atf0vweaiiusx.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar