MHP Kocaeli İl Başkanı belli oldu! Aydın Ünlü’nün yerine Yunus Emre Kurt atandı

MHP Kocaeli İl Başkanı belli oldu!  Aydın Ünlü’nün yerine Yunus Emre Kurt atandı
9 yıldır sürdürdüğü MHP İl Başkanlığı görevinden alınan Aydın Ünlü’nün yerine Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Yunus Emre Kurt atandığı bildirildi.

MHP'de atanan isim belli oldu

Bu sabah MHP Genel Merkez'ine davet edilen Kurt, genel başkan yardımcısı Semih Yalçın ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Kurt’un dosyası Genel Başkan Bahçeli’nin imzasına sunuldu. Bahçeli, Kurt’un il başkanlığını resmen onayladı. Kurt, yarın(Perşembe) saat 14.00'te il başkanlığı koltuğuna oturaca

ÖzgürKocaeli'de yer alan habere göre, Aydın Ünlü’nün görevden alınması sonrası yeni il başkanının kim olacağı merak ediliyordu. İlimize gelen genel merkez yöneticilerinin teşkilat tabanında yaptıkları görüşmeden sonra Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’un adı genel merkeze rapor edildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kurt’u bu sabah Ankara’ya çağırdı. Yalçın, Kurt ile uzun bir görüşme yaptı ve Kurt’un il başkanlığının onayı için dosyasını Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye gönderdi. Bahçeli, Kurt’un Kocaeli İl Başkanlığı'nı resmen onayladı. Kurt, yarın(Perşembe) saat 14.00'te il başkanlığı koltuğuna oturacak.

kocaeli-mhp.jpg

İLÇELER GÖREVDEN ALINACAK MI?

Kocaeli Barosu’nda serbest avukatlık yapan Yunus Emre Kurt, kendisi gibi avukat olan ağabeyi MHP İzmit ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özhan Kurt ile aynı ofisi paylaşıyor. MHP İl Başkanlığı kesinleşen Kurt’un mevcut ilçe başkanlarıyla birlikte çalışıp çalışamayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Kurt, ya tüm ilçe başkanlarını görevden alıp yeni atamalar yaparak yeni bir kadro kuracak, ya da Aydın Ünlü’nün ekibinden olan ilçe başkanlarıyla yola devam kararı alacak.

YENİ BAŞKAN KURT’TAN İLK AÇIKLAMA

MHP Kocaeli İl Başkanlığı'na atanan Yunus Emre Kurt, ataması kesinleştikten sonra ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Kurt “Liderimiz, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin takdir ve tensipleriyle, Genel Başkan Yardımcımız E. Semih Yalçın’ın bildirimiyle Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. İstisnasız tüm ülküdaşlarımızı birliğe, kardeşliğe davet ediyorum. Cenab-ı Mevla’nın nasip ettiği her imkân ve takdir ettiği her makâmın; bir imtihan, Allah rızası için millete hizmet etmeye vesile olduğunun bilincindeyim. Gönüller Yapmaya Geldim...” ifadelerini kullandı.

AVUKAT YUNUS EMRE KURT KİMDİR?

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde doğdu. İlköğretimini Düziçi, Şanlıurfa ve Kocaeli’de tamamladıktan sonra ortaöğretimini Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nden mezun olarak tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Halen yüksek lisans öğrencisi olan Av. Yunus Emre Kurt, akademik kariyerine de devam etmektedir. Stajını Kocaeli Barosu’nda aynı zamanda Stajyer Avukatlar temsilcisi olarak yapmasının ardından halen Kocaeli Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Yunus Emre Kurt 28 yaşındadır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar