MHP kaynıyor, tepkiler çığ gibi! Devlet Bahçeli'nin tavrı bekleniyor!

MHP kaynıyor, tepkiler çığ gibi!  Devlet Bahçeli'nin tavrı bekleniyor!
MHP'nin 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü Milliyetçiler Günü olarak değiştirerek paylaşması parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. Sosyal medyanın gündemine düşen paylaşıma ilişkin milliyetçilerden sert tepki geldi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü resmî Twitter hesabından "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" olarak paylaşması parti tabanında ve Ülkücü camiada sert tepkiyle karşılandı. 

3 Mayıs'ın "Türkçülük" günü olduğunu belirten ve bu isimle kutlanması gerektiğini ifade eden takipçiler, paylaştıkları mesajlarla MHP yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. 

Genel Merkez'in bu tepkiler karşısında ne yapacağı merak konusu oldu. 

mhp-tweet-001.jpg

İşte o tepki mesajlarından bazıları:

* Reis her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almamış mıydı?

* 3 Mayıs'ta kutlanan Türkçüluk günüdur MHP. MilliyetÇi geciniyorsunuz ya, Türkum diyemeyenler asla milliyetçi de olamaz. Erdoğan kızar diye mi Türkçuluk günü diyemediniz. 

* Milliyetçilik günü ise bugün diğer milletlerde kutlayabilir. Bunu geçen sene de yaptınız. Ya o koltuklardan kalkın ya da susun. 3 Mayıs 1944 Türkçülük Turancılık davasının görüldüğü gündür. 3 Mayıs Türkçüler günüdür, Biat etmeyen Türklerin günüdür.

* ANDIMIZ'dan yoksun ve DANISTAY kararına rağmen Türk evladına okutulmamassının üzerinden yoksun sekilde Türklük Günümüzü yaşıyoruz. Bugünler geçecek ve yapilan yanlıilar asla unutulmayacak..

* Türkçü demeye çekinen milliyetçi parti. Madem milliyetçiler günü e o zaman  kardeş Japon halkının milliyetçileri sizin de milliyetçiler gününüzü tebrikliyorum. 

*Türk yazısınuı her yerden sildirenlerle beraber olmayı içinize nasıl sindiriyorsunuz ortağınız Türk milleti diyemiyor onun yerine bu millet diyor buna ne diyorsunuz acaba.

*Yazıklar olsun! TÜRKÇÜLER günü demekten utanıyor musunuz ?

* Milliyetçiler günü... Çok güldüm buna... 40 yıllık kani olur mu yani... TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ... Ne hale düşürdünüz MHP'yi. Öyle hönkürmeyle konsolide edemezsiniz MHPlileri... Geriye %2,5 rantiyeciler kaldı sadece o da kısa süreliğine. Kim derdi MHP TÜRK demekten imtina edecek. Yazık...

*Hangi milletin milliyetçiler gününü kutluyorsunuz?

* her sene aynısını yapıyorsunuz.. siz düzeltesiye kadar b.yazmaya devam edeceğiz.. 3 Mayıs Türkçülük günüdür.. 1944 yılından bu yana değişmez..

* Milliyetçiler Günü de hangi milletin günü? Bugün bari dik durun da #TürkçülerGünü ya da #TürkçülükGünü diyin. En azından #TürkMilliyetçilerGünü günü diyin. Türk ismini anmaktan çekinmeyin. Korktukları şey olun, TÜRK olun!.. Türkiye 

* 3 MayısTürkçüler Günü'dür! Pikniğe gidip eğelenceler düzenleyeceğiniz. Milliyetçiler Günü değildir!
Gerçi Meclis'te #DoğuTürkistan için verilen önergelere ortağınızın sözünden çıkmayarak bu günü niçin Türkçülük değil de Milliyetçilik günü olarak kutladığınız bellidir...!

* Meclis'te "Ne mutlu Türküm." demekten çekinirler, gelip burada şov yaparlar. Ha bu arada Milliyetçiler Günü değil, Türkçüler Günü. 

* Hangi milletin Milliyetçiler Günü'ymüş, söyleyin de bilelim.

BAHÇELİ'DEN YANIT GELDİ 

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli gelen eleştirilerin ardından şu açıklamaları yaptı. 

3 Mayıs birliğe ve beraberliğe çağrı, dayatmaya ve yozlaşmaya reddiyedir. Türk gençliğinin diri umutlarının fiiliyata dökülmesi, heyecan ve hedeflerinin haklı bir eyleme dönüşmesidir. 

77 yıl önce, haksızlık karşısında eğilmeyen Türkçü kahramanlar envaı çeşit eziyet ve işkence karşısında yılmamıştır. Bu sivil ve demokratik tepki, bu meşru ve milli duruş inançlarımızdan gücünü alarak müessiriyetini her zaman korumuş, bundan sonra da koruyacaktır. 

3 Mayıs 1944 olayları vesilesiyle görülmüştür ki, şahsiyetini davasının onuruyla bütünleştirmiş, varlığını Türklüğünün bekasıyla perçinlemiş bir dava ve düşünce insanı hiçbir baskı ve şiddete boyun eğmeyecektir. 3 Mayıs esasen milliyetçi Türk gençliğinin diriliş ve uyanışıdır. 

3 Mayıs’ın ruhunu idrak edemeyen devşirilmiş isimlerin buldukları her fırsatta istismara kalkışmaları, bu suretle çalıntı kimlik ve unvan kullanarak kutuplaşmaları kışkırtan ajan provokatörlüğe talip ve teşne olmaları esef ve endişe verici bir halin trajik yansımasıdır. 

Kutlu davamıza tuzak kurmak için maşa gibi kullanılan, aramıza sızdırılan, bununla birlikte uzaktan kumanda edilen işbirlikçilerin her seferinde 3 Mayıs etrafında karmaşa ve kargaşa yaratma sinsilikleri bugüne kadar gözlemlenmiştir. Ama bu oyun hiçbir zaman da tutmamıştır.

3 Mayıs’ın sadece zarfına bakan, mazrufunu okumaktan aciz kalan ilkel ve itibarsız fesat odaklarının, ne Türklüğümüzü, ne Türkçülüğümüzü, ne de milliyetçiliğimizi sorgulamaya hakları vardır. Neye ve kime hizmet ettikleri belli olan kirli yüzlerin tezgahı çoktan bozulmuştur. 

77 yıl önce, Türk milletinin sağduyusunun mümtaz örneklerini sergileyerek; milli kültürümüze, inançlarımıza ve değerlerimize yönelik saldırılara karşı milli muhalefeti başlatan ve demokrasi meşalesi yakan Türkçü kahramanları rahmetle ve şükranla yad ediyorum. 

Aralarında Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’in ve Merhum Atsız’ın da yer aldığı dava insanlarımızın emanetleri emanetimiz, ilkeleri ilkemizdir. 3 Mayıs, aynı zamanda milliyetçi Türk gençliğinin şerefli mücadelesi olarak milli hafızada gururla taşınacaktır.

bahceli-tweet-001.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar